Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Tragédia na dovolenke v Španielsku: Mladík (†23) vyliezol na repliku hradieb, zrútil sa na skaly

Kostol Sant Bartomeu i Santa Tecla, Sitges, Barcelona
Kostol Sant Bartomeu i Santa Tecla, Sitges, Barcelona (Zdroj: Getty Images)

BARCELONA - V letovisku na pobreží Stredozemného mora sa odohrala strašná tragédia. Turista z Veľkej Británie sa rozhodol navštíviť starú pevnosť pár kilometrov od centra Barcelony. Na hradbách sa však rozhodol pre nezmyselný čin, ktorý sa mu stal osudným.

V katalánskom letovisku neďaleko hlavného mesta prišiel o život britský turista (†23). Rozhodol sa vyliezť na repliku dela na hradbách a to sa mu stalo osudným. Podľa všetkého stratil rovnováhu a spadol za hradby do mora, píše portál Spanish News Today. Incident sa odohral pred kostolom Sant Bartomeu i Santa Tecla na námestí Baluard. Replika kánonu, z ktorej mladík spadol, nahradila takmer dvestoročný originál.

Policajti uviedli, že nebohý sa v čase incidentu nachádzal na hradbách s dvomi ďalšími ľuďmi. Doterajšie vyšetrovanie vyvrátilo, že smrť bola výsledkom trestnej činnosti. Muža mali z vody na breh vytiahnuť dvaja okoloidúci. Pitva určí, či pred smrteľným incidentom pil alkohol alebo požil omamné látky. 

Pôvodné delo na Sant Bartomeu i Santa Tecla bolo jedno zo šiestich zbraní, ktoré sa používali na obranu pobrežia Sitges na konci osemnásteho storočia. "Zdá sa, že spadol z repliky dela na hradbách rovno na skaly. Telo sa po páde zviezlo trochu do mora. Z vody ho vytiahli dvaja okoloidúci," informoval hovorca regionálneho policajného zboru Mossos d'Esquadra. 

Viac o téme: DovolenkaTragédiaTuristaŠpanielskoBarcelona
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu