Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tragédia v Bosne a Hercegovine: Zahynul slovenský diplomat, osudným sa mu stal splav rieky

Michal Hrušík Zobraziť galériu (2)
Michal Hrušík (Zdroj: Facebook/Michal Hrusik)

SARAJEVO - Slovenský diplomat Michal Hrušík sa utopil pri utorkovom splave rieky Una na hraniciach Bosny a Hercegoviny s Chorvátskom v oblasti vodopádov Štrbački Buk. Informuje o tom veľvyslanectvo SR v Srbsku na sociálnej sieti Facebook a bosniansky denník Dnevni avaz.

"S veľkým zármutkom sme prijali správu, že včera nás tragicky navždy opustil náš kolega a kamarát Michal Hrušík, ktorý počas svojho pôsobenia v Belehrade zanechal výraznú, jedinečnú a nezmazateľnú stopu," napísalo slovenské veľvyslanectvo v Srbsku. Hovorca ministerstva zahraničných vecí Bosny a Hercegoviny Adnan Begnanovič uviedol, že na rafte sa v čase nehody nachádzal miestny sprievodca, dvaja Nemci, jeden Čech a jeden Slovák.

 

Michal Hrusik nás opustil. Stovky nedopitých pív, nedohraných akordov, nedokončených rozhovorov. Mišo zahynul tragicky...

Posted by Martin Poliačik on Wednesday, May 18, 2022

Nemcov aj Čecha sa podarilo zachrániť

Polícia v bosnianskom meste Bihač dostala hlásenie o prevrátení raftu na rieke Una v utorok okolo poludnia. Sprievodcovi sa podarilo zachrániť Nemcov aj Čecha. Privolaní záchranári neúspešne resuscitovali 38-ročného občana SR s iniciálami H. M., napísal Dnevni avaz. Miestna polícia príčinu nehody vyšetruje.

Viac o téme: TragédiaSplavBosna a HercegovinaMichal Hrušík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu