Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Šokujúce odhalenie o rodine masového vraha (†18) z Texasu: Poriadne temná minulosť!

Salvador Ramos Zobraziť galériu (2)
Salvador Ramos (Zdroj: Instagram/salv8dor_)

UVALDE - Za masakrom v Texase, ktorý má na svedomí len osemnásťročný študent, je do istej miery podľa niektorých zodpovedná aj jeho rodina. Salvador Ramos totiž vyrastal v kruhu dospelých ľudí, ktorí už mali v minulosti problémy so zákonom. Jeho matka teraz žiada o odpustenie pre syna, ktorý zabil 19 detí a dve učiteľky.

Obaja rodičia aj stará mama útočníka majú záznam v registri trestov. Denník New York Post píše, že išlo o násilné napadnutia smrtiacou zbraňou a pokus prejsť cez kontrolu neoprávnenou cestou. 

Adriana Martinezová

Salvadorova matka bola obvinená z vypísania nepravého šeku na sumu 22,62 dolára do obchodu so zmiešaným tovarom v Uvalde. Stalo sa tak 30. júna 2003. V to leto sa narodil Salvador. Mala finančné problémy, v reštaurácii Golden Dragon v Uvalde zarábala len 400 dolárov mesačne. Okrem toho dostávala podporu 223 dolárov a ďalších 269 dolárov v podobe stravných lístkov. Bývala v malom byte s ďalšími šiestimi ľuďmi. Pri vypočúvaní uviedla, že je slobodná, čo naznačuje, že sa pravdepodobne už vtedy rozišla so Salvadorovým otcom. 

27. septembra 2005 sa priznala k neoprávnenému vypísaniu šeku. Dostala podmienku a 25 hodín povinných verejnoprospešných prác. O dva roky neskôr bolo proti nej vznesené obvinenie z ublíženia na zdraví členovi rodiny. Obvinenie bolo ale zamietnuté. I tak ale musela absolvovať sedenia pre zvládanie hnevu. 

Salvador Ramos senior

Ramos senior porušil zákon v roku 2000, keď bol obvinený z kladenia odporu pri zatýkaní. Dostal sa do potýčky s dôstojníkom Danielom Rodriguezom, neskôr sa mu snažil aj utiecť. Zo súdnych záznamov nie je jasné, čo tento konflikt vyvolalo. Ramos bol predvolaný na súd, obhajobu odmietol. Odsúdili ho na 180 dní nepodmienečne a musel sa písomne ospravedlniť polícii v Uvalde. 

O jedenásť rokov neskôr bol opäť obvinený, a to z ťažkého ublíženia na zdraví smrtiacou zbraňou. Podľa obžaloby z 2. júla 2012 Ramos starší udrel istého Enriqua Jesusa Pereza fľašou od piva. Dostal príkaz držať sa ďalej od obete a musel sa podrobiť testom na drogy a alkohol. Vzniesol námietku voči obvineniu, ktoré bolo následne zrušené ako priestupok triedy A. Bol odsúdený na tridsť dní nepodmienečne. Musel tiež podstúpiť liečenie.

Celia "Sally" Martinez Gonzalesová

Babička Gonzalesová bola po zatknutí 9. júna 1993 obvinená z bližšie nešpecifikovaného prečinu. Usvedčili ju a odsúdili na dva roky podmienečne a taktiež musela zaplatiť pokutu. "Po tom, ako ju vlastný vnuk strelil do tváre, možno už nikdy nebude môcť hovoriť," povedala nemenovaná príbuzná s tým, že guľka zasiahla čeľusť a rozbila všetky zuby. Celia sa už prebrala z kómy, ale má bolesti.

Rodičia masového vraha sa za jeho činy ospravedlnili. Otec povedal, že Salvador mal namiesto všetkých tých ľudí zabiť jeho. V deň masakru pracoval a o čine svojho syna sa dozvedel, keď mu volalal manželka. "Povedala mi, že už nikdy neuvidíme svojho syna. Presne tak, ako ani rodičia všetkých tých detí. Veľmi ma to bolelo," vyjadril sa pre The Daily Beast.  

"Nemám čo k tomu povedať. Neviem, nad čím uvažoval," vyjadrila sa Martinezová pre španielsku stanicu Televisa. "Chcem, aby mi odpustili nevinné deti, ktoré zomreli. Odpusť mi Bože, odpusť môjmu synovi. Viem, že mal na to svoje dôvody," dodala. 
 

Viac o téme: MasakerTexasUvaldeSalvador RamosRobb Elementary School
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu