Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Zabíjala pizza? Vo Francúzsku vyšetrujú smrť po tom, ako obeť zjedla túto značku

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ/PRAHA - Francúzske úrady vyšetrujú úmrtia, ktoré mohla spôsobiť otrava baktériou E.coli obsiahnutá v pizze značky Buitoni od firmy Nestlé. Okrem neúmyselného zabitia preverujú aj 14 zranení a porušení požiadaviek na bezpečnosť potravín. S odkazom na hovorcu parížskej prokuratúry o tom minulý týždeň informovala agentúra Reuters. 

Podľa francúzskych rozhlasových staníc RMC a BFM, ktoré správu priniesli ako prvé, miestne zdravotnícke úrady potvrdili 56 prípadov otravy E.coli. Takmer všetky obete boli vo veku od jedného do 17 rokov.

Escherichia coli alebo baktéria E.coli bežne žije v črevách zdravých ľudí a zvierat. Hoci mnoho kmeňov baktérií je neškodných, niektoré môžu spôsobovať silné brušné kŕče, krvavú hnačku a zvracanie.

Zabíjala pizza? Vo Francúzsku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Spoločnosť Nestlé v tlačovej správe v apríli uviedla, že sťahovanie mrazenej pizze Fraîch'Up značky Buitoni vyrábanej vo Francúzsku sa na český ani slovenský trh nedováža. Výrobky predávané na českom trhu pochádzajú z výrobných závodov v Nemecku.

Zabíjala pizza? Vo Francúzsku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

"Vo Francúzsku Nestlé okamžite začalo s detailnou investigáciou a pristúpilo k preventívnemu stiahnutiu spomínaných výrobkov z trhu - v tejto chvíli sú už všetky tieto produkty na trhu nedostupné," uviedla firma.

Viac o téme: úmrtiePizzaOtravaE.coli
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu