Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Donald Trump mladší hovoril s výborom Kongresu o útoku na Kapitol

Donald Trump Jr. Zobraziť galériu (2)
Donald Trump Jr. (Zdroj: SITA/AP Photo/Richard Drew, File)

WASHINGTON - Najstarší syn bývalého prezidenta USA Donalda Trumpa sa podľa dvoch ľudí oboznámených so záležitosťou stretol s členmi výboru Kongresu, ktorí vyšetrujú útok na Kapitol zo 6. januára 2021. Informovala o tom vo štvrtok agentúra AP.

Rozhovor s Donaldom Trumpom mladším sa podľa nemenovaných zdrojov uskutočnil v utorok. Syn exprezidenta je jedným z takmer tisíc svedkov, ktorých výbor plánuje vypočuť v súvislosti s incidentom, ktorý sa uskutočnil po amerických prezidentských voľbách.

Donald Trump mladší hovoril
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Andrew Harnik)

Trump Jr. bol videný v zákulisí zhromaždenia, ktoré sa konalo krátko predtým, než stúpenci vtedajšieho prezidenta pochodovali ku Kapitolu a prenikli do budovy. Výbor Snemovne reprezentantov tiež zverejnil textové správy zo 6. januára, v ktorých Trump mladší naliehal na vtedajšieho šéfa kancelárie Bieleho domu Marka Meadowsa, aby prinútil svojho otca odsúdiť nepokoje. AP pripomenula, že s členmi vyšetrovacieho výboru už hovorila aj Trumpova dcéra a Donaldova sestra Ivanka Trumpová, ktorá bola na vypočúvaní zhruba osem hodín.

Viac o téme: útok Donald TrumpKapitolDonald Trump Jr.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu