Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

VIDEO Rusko uskutočnilo najstrašnejší útok na Ukrajinu za posledný mesiac: Desiatky mŕtvych

Raketový útok na jednu zo železničných staníc v meste Ľvov.
Raketový útok na jednu zo železničných staníc v meste Ľvov. (Zdroj: Youtube/The Telegraph)

LUHANSK - Rusi uskutočnili jeden z najsmrteľnejších útokov na Ukrajine za posledný mesiac. Z Kaspického mora vypustili desiatky striel na región Luhansk. Útoky sú spájané s prípravami "ruského víťazstva" na Ukrajine, ktoré Moskva podľa viacerých zdrojov plánuje oslavovať symbolicky na Deň víťazstva 9. mája.

Vladimir Putin vykonal v stredu najsmrteľnejší raketový útok na Ukrajinu za posledný mesiac. Desiatky ľudí prišli o život a bez elektriny zostali tisíce domácností, uviedol Daily Mail. Ukrajinská strana uviedla, že z Kaspického mora bolo vypustených viac ako dvadsať rakiet, ktoré zasiahli elektrické rozvodne v blízkosti železníc a obytných oblastí. 

Útok sa odohral v rámci údajných príprav Ruska na oslavu Dňa víťazstva, ktorý symbolizuje víťazstvo Sovietskeho zväzu nad nacistickým Nemeckom. Vo vzduchu cítiť napätie, že Putin využije príležitosť na vyhlásenie oficiálnej "totálnej vojny" Ukrajine, hoci to Kremeľ tento týždeň poprel. 

Ruská armáda včera uviedla, že na zničenie piatich elektrických rozvodní po celej Ukrajine použila riadené strely Kalibr, pričom delostrelectvo a lietadlá zasiahli aj pevnosti a sklady paliva a munície. Štrajky v oblasti Donbasu v prednej línii, kde bol zasiahnutý ropný sklad, si podľa gubernátora východnej Doneckej oblasti vyžiadali 21 mŕtvych. Bola to najväčšia strata na životoch od raketového útoku na železničnú stanicu v Kramatorsku pred mesiacom, pri ktorej zahynulo 59 ľudí. 

Útok na Ľvov 

Mestom Ľvov na západe Ukrajiny otriasli v utorok večer výbuchy, ktoré boli prvými od polovice apríla. Šesť rakiet bolo podľa ukrajinských predstaviteľov vypálených priamo na západnú Ukrajinu. Dve rakety zostrelila ukrajinská protivzdušná obrana, tri zasiahli Ľvov a jedna susedný región Zakarpatsko.

Nemenovaný muž (24), sa ocitol priamo uprostred bombardovania. Práve parkoval na motorke pred svojím domom v Ľvove, keď z neba spadla raketa. "Keď som si zložil prilbu, videl som, ako na mňa letí raketa. Dopadla za betónový múr, asi desať metrov odo mňa. Garáž, pri ktorej som stál, explodovala. Až keď som bežal domov, všimol som si, že mám v nohe úlomky." Ruský minister obrany Sergej Šojgu odôvodnil ostreľovanie Luhanska tým, že Ľvov bol vstupnou bránou pre zbrane NATO. 

Viac o téme: BombardovanieUkrajinaLuhanskDonbasĽvovVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu