Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Hororové VIDEO: Ruská raketa len tesne minula Ukrajinku nesúcu nákup

Ženu s nákupom len tesne minula ruská raketa Zobraziť galériu (3)
Ženu s nákupom len tesne minula ruská raketa (Zdroj: YouTube/The Sun)

CHARKOV - Video zachytilo strašný moment, keď ruská raketa tesne minula Ukrajinku kráčajúcu po ulici a nesúcu nákup. Incident sa údajne odohral v Charkove, v meste na severovýchode Ukrajiny. Stalo sa to uprostred správ od ukrajinských predstaviteľov, že mestá po celej krajine boli v nedeľu večer zasiahnuté raketami. 

Hoci raketa exploduje len pár metrov od nej blízko koša, žena nakoniec vstane a odíde z miesta výbuchu. Ukrajinské ministerstvo obrany zverejnilo snímky spolu s krátkym vyhlásením: "Charkov. Pred dvoma mesiacmi si niečo také na Ukrajine nikto nevedel predstaviť. Teraz sa to pre mnohých Ukrajincov stáva samozrejmosťou." Video zdieľali aj ukrajinské ozbrojené sily, ktoré uviedli, že zachytáva "útok na strategicky dôležitý vojenský odpadkový kôš". Pri útoku sa podľa všetkého nikto nezranil, píše Daily Mail.

Boje na Ukrajine sa presunuli na východ krajiny a v noci na pondelok sa objavili správy o civilných obetiach v dôsledku ruských raketových útokov. Úrady informovali, že v samotnom Charkove doteraz údajne zomrelo šesť ľudí a 13 bolo zranených. Predpokladá sa, že medzi obeťami bolo aj dieťa, hoci nebolo jasné, či bolo zranené alebo zabité. Charkov je podľa svojho guvernéra Mykolajiva Vitalija Kima (41) pod neustálymi raketovými útokmi ruských síl.  

Hororové VIDEO: Ruská raketa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP/Efrem Lukatsky)

Najmenej päť raketových útokov zaznamenalo mesto Ľvov na západe krajiny, ktoré bolo donedávna považované za relatívne bezpečné mesto. Ukrajinská generálna prokuratúra včera uviedla, že najmenej 202 detí doteraz „zomrelo v dôsledku ozbrojenej agresie Ruskej federácie na Ukrajine“. Generálna prokuratúra dodala: „Viac ako 563 detí bolo zranených na Ukrajine v dôsledku totálnej ozbrojenej agresie zo strany Ruskej federácie. Bombardovanie a ostreľovanie ruskými ozbrojenými silami poškodilo 1018 vzdelávacích inštitúcií, z ktorých 95 bolo úplne zničených."

Viac o téme: RaketaRuskoUkrajinaCharkov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu