Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Sexškandál nórskeho politika: On mal 50, ona len 18! Minister odstupuje pre vzťah so školáčkou

Odd Roger Enoksen Zobraziť galériu (2)
Odd Roger Enoksen (Zdroj: profimedia.sk)

OSLO - Nórsky minister obrany Odd Roger Enoksen mal pred niekoľkými rokmi sexuálny vzťah s osemnásťročnou školáčkou. Teraz z toho vyvodil osobnú zodpovednosť a rezignoval na svoj post. Tamojší premiér Jonas Gahr Store sa vyjadril, že keby tušil o tomto vzťahu skôr, Enoksena by do vlády nemenoval.

Nórsky minister obrany Odd Roger Enoksen rezignuje na svoj post, pretože pred niekoľkými rokmi udržiaval sexuálny vzťah s o niekoľko desaťročí mladšou ženou. Odstúpenie ministra je správnym rozhodnutím a je nevyhnutným po tom, čo sa prípad stal verejne známym, uviedol v sobotu premiér Jonas Gahr Store. Podrobnosti komentovať nevedel. Støre dal jasne najavo, že by Enoksena nikdy nevymenoval za ministra, ak by o tomto vzťahu vedel pri zostavovaní vlády v októbri 2021.

Nórsky premiér Jonas Gahr Store
Zobraziť galériu (2)
Nórsky premiér Jonas Gahr Store  (Zdroj: TASR/Heiko Junge/NTB via AP)

Enoksen, teraz 67-ročný, už skôr potvrdil denníku Verdens Gang, že mal vzťah s mladou ženou a že ho oľutoval. So študentkou sa stretol v severnom Nórsku v roku 2005. Dvojica sa neskôr opäť stretla na školskom výlete do nórskeho parlamentu. Enoksen mal v tom čase 50 rokov, dievčina mala len osemnásť. Po tomto výlete sa začal ich sexuálny vzťah. 

Enoksen pre Verdens Gang povedal, že ministri môžu mať aj súkromný život a mimomanželský vzťah. Mladá žena uviedla, že vzťah formoval jej život nasledujúcich pätnásť rokov a že cítila hanbu, vinu a strach, že jej neuveria. Minister bol v roku 2005 členom parlamentu za svoju roľnícku stranu centra a koncom roka bol vymenovaný za ministra ropy a energetiky. 

Viac o téme: VzťahŠkoláčkaNórskoOdd Roger Enoksen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu