Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

YouTube zablokoval Štátnu dumu: Týmto si spečatili svoj osud! Čoskoro ho zrejme zakážu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP, Alexander Zemlianichenko)

MOSKVA - Ruskí predstavitelia obvinili v sobotu americkú webovú platformu YouTube z blokovania kanála dolnej komory ruského parlamentu a varovali pred odvetnými opatreniami. Informujeme o tom na základe správy AFP.

Predseda ruskej Štátnej dumy Viačeslav Volodin povedal, že Washington porušuje "práva Rusov". Spojené štáty chcú mať podľa neho "monopol na šírenie informácií".

Rusi zrejme zakážu aj YouTube

"To nemôžeme dovoliť," napísal na Telegrame. Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová v súvislosti s tým zase povedala, že "YouTube spečatil svoj osud". Zároveň ruských občanov vyzvala, aby preniesli svoj obsah z YouTube na ruské platformy. Ruské úrady blokujú prístup k Facebooku alebo Instagramu, YouTube zatiaľ zostáva v Rusku dostupný. Zrejme nie na dlho.

Archívne VIDEO Vojna na Ukrajine trvá už 44. dní: Rusko zaútočilo na železničnú stanicu na východe Ukrajine, zomrelo najmenej 50 ľudí, medzi nimi aj deti

Vojna na Ukrajine trvá už 44. dní: Rusko zaútočilo na železničnú stanicu na východe Ukrajine, zomrelo najmenej 50 ľudí, medzi nimi aj deti (Zdroj: Profimedia)

Kanál Duma-TV má viac ako 145-tisíc odberateľov

Novinári AFP potvrdili, že kanál je nedostupný. Firma Google potvrdila, že v dôsledku nedávnych amerických sankcií "zrušila" kanál ruskej Štátnej dumy na YouTube. "Spoločnosť Google sa zaviazala dodržiavať všetky príslušné sankcie a zákony o dodržiavaní obchodných pravidiel," uviedol hovorca spoločnosti. Kanál Duma-TV, ktorý má podľa Moskvy viac ako 145-tisíc odberateľov, vysiela debaty v parlamente a rozhovory s ruskými zákonodarcami, píše AFP.

Viac o téme: Obvinenie RuskoYoutubeVideoplatforma
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu