Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

TOTO sú tváre mäsiarov z Buče: Hackeri zverejnili mená, fotky a detaily o ruských vojakoch

Anonymous odhalili mená útočníkov, ktorí páchali barbarstvá v meste Buča na Ukrajine. Zobraziť galériu (4)
Anonymous odhalili mená útočníkov, ktorí páchali barbarstvá v meste Buča na Ukrajine. (Zdroj: TASR/AP Photo/Vadim Ghirda, Bela Szandelszky, YouTube/Top Channel Albania)

BUČA/KYJEV - Po najnovších zverstvách z konca marca, ktoré spáchali útočníci v meste Buča sa opäť zmobilizovalo hnutie anonymných hackerov Anonymous. Tí nenechali nič na náhodu a zamerali sa na túto konkrétnu udalosť. Ich ťaženie malo po niekoľkých hodinách zmysel a podľa nich sa už môžeme pozrieť na zoznam skutočných páchateľov týchto nehumánnych činov voči civilistom v spomínanom meste.

Anonymous o tomto informovali prostredníctvom sociálnej siete Twitter pomocou viacerých účtov. Dokonca pridali aj link na stiahnutie dokumentu, ktorý má tak v týchto hodinách k dispozícii skutočne každý.

Až 87 strán a vyše 1600 údajov

Podľa hackerov ide o „ména, hodnosti aj údaje o pasoch Rusov slúžiacich v 64. motostreleckej brigáde, ktorá obsadila mesto Buča pred 31. marcom,". Dokument má 87 strán, obsahuje tabuľky o údajoch narodenia jednotlivých vojakov a ďalšie informácie. Ide celkovo o viac ako 1600 záznamov.

TOTO sú tváre mäsiarov
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/AP/Vadim Ghirda)

Napriek tomu, že údaje sú ešte v predbežne neoverenom stave a doteraz sa ani nevie, ako k zoznamu hackeri prišli, prácu ohľadom identifikácie osôb z neho si zobrali "na starosť" bežní ľudia zo sociálnej siete Twitter a zanechávajú na svojich nástenkách pomerne tvrdé odkazy ako napríklad "Dostaňte ho!".

TOTO sú tváre mäsiarov
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter.com/MsAausS)

Fotografie jednotlivých vojakov zo spomínaného zoznamu už kolujú aj na platforme YouTube.

TOTO sú tváre mäsiarov
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube/Top Channel Albanian)

Hackeri Rusov varovali ihneď po masakri v Buči

Anonymous sa začali na sociálnej sieti ozývať hneď po zverejnení prvých informácií o masakri v meste Buča. "Anonymous neodpúšťa a nezabúda. Brutalitu voči civilistom v Buči sa nedá odpustiť a nezabudneme na ňu. Bratia a sestry, teraz je čas zintenzívniť útoky na Putina a všetkých vojnových zločincov, až kým nebude spravodlivosti učinené zadosť," odkázali hneď po útoku Anonymous.

V meste Buča ležiacom v Kyjevskej oblasti našli ukrajinské jednotky ešte začiatkom apríla po odchode ruských síl masový hrob, kde bolo pochovaných takmer 300 ľudí. Pozdĺž ulíc ležali navyše ďalšie desiatky mŕtvol bežných civilistov.

Viac o téme: MasakerHackeriMenáútočníciAnonymousBučaKonflikt na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu