Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Manželka politika spôsobila škandál: Z Ukrajiny utekala s kuframi plnými peňazí! Išla rodiť, tvrdí exposlanec

Anastasia Kotvitska Zobraziť galériu (3)
Anastasia Kotvitska (Zdroj: Twitter/Nexta, FB/Anastasia Kotvitska)

KYJEV - Vojna na Ukrajine stále trvá a od jej vypuknutia svoje domovy opustilo desať miliónov Ukrajincov. Medzi nimi aj objavila aj prominetná manželka bývalého ukrajinského politika Ihora Kotvitského.

Colníci na maďarsko-ukrajinskej hranici zadržali poriadny úlovok. Postarala sa o tom manželka bývalého ukrajinského politika Anastasia Kotvotska. Tá sa pokúsila prejsť cez Zakarpatskú oblasť do Maďarska s poriadnym obnosom peňazí. 

Keď jej pohraničná stráž skontrolovala batožinu, namiesto oblečenia uvidela v šiestich kufroch samé bankovky. Nexta na Twiteri informuje, že išlo o 28 miliónov dolárov a 1,3 milióna dolárov eur -  to všetko v hotovosti. Nexta zverejnila aj snímy otvorených kufrov. Informáciu potvrdili aj ukrajinské úrady. 

Anastasia Kotvitska
Zobraziť galériu (3)
Anastasia Kotvitska  (Zdroj: FB/Anastasia Kotvistka)

Vlna výčitiek

Manželke exposlanca Kotvitskeho sa tak nepodarilo prepašovať peniaze. Maďarské úrady zabezpečili, aby bola suma riadne preclená a priznaná v súlade so zákonom. Na prominentnú manželku sa však na sociálnych sieťach vzniesla vlna kritiky a výčitiek. 

Nielen preto, že sa peniaze snažila prepašovať bez preclenia, ale aj preto, že v tejto situácii moha časť z nich pomôcť jej krajanom, ktorí si mohli zaobstarať základné potreby, či lieky alebo plienky pre deti. 

Škandalózny politik

S menom Ihor Kotvitsky sa spájali rôzne korupčné škandály. Ide o spolupracovníka a šoféra bývalého ukrajinského ministra vnútra Arsena Avkova, ktorý minulý rok podal demisiu. Kotvitsky musel pred niekoľkými rokmi vysvetľovať nadmernú sumu v daňovom priznaní v roku 2014. Tvrdil vtedy, že išlo o účtovnú chybu. 

Anastasia Kotvitska
Zobraziť galériu (3)
Anastasia Kotvitska  (Zdroj: FB/Anastasia Kotvistka)

Kotvitsky bol kedysi najbohatší ukrajinský poslanec. Na margo jeho ženy povedal, že jeho manželka odchádza z krajiny porodiť, poprel však správy, že mala pri sebe 28 miliónov dolárov a 1,3 milióna eur.

"Všetky moje peniaze sú v ukrajinských bankách, nič som si nevybral,“ citoval jeho vyjadrenie Dailystar. Vo vyhlásení jeho švajčiarskej dcéry Violetty (24) na sociálnych sieťach sa uvádza, že tento príbeh sú "falošné fámy". 

Viac o téme: PeniazePašovaniePolitikUkrajinaVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu