Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Superjachta ruského oligarchu uviazla v Nórsku, miestni ju odmietli natankovať!

(Zdroj: YouTube/Yachts For Sale)

NARVIK - Superjachta ruského oligarchu Vladimira Stržalkovského uviazla v nórskom prístave po tom, čo ju miestni dodávatelia paliva odmietli natankovať. A tak 68 metrov dlhé plavidlo menom Ragnar musí zatiaľ zostať v severonórskom rístave Narvik, napísal spravodajský server The Huffington Post.

Stržalkovský síce nie je na zozname ruských oligarchov, na ktoré sa vzťahujú sankcie EÚ, ale tento bývalý agent KGB, ktorý zarobil imanie na ťažbe niklu, má úzke väzby s ruským prezidentom Vladimírom Putinom - a to je tŕňom v oku miestnym ľuďom. "Prečo by sme im mali pomáhať?" povedal nórskej televízii NRK dodávateľ paliva Sven Holmlund. "Môžu domov odveslovať. Alebo použiť plachtu."

Kapitán jachty však na vzniknutú situáciu komentuje s tým, že posádka je "západná" a na vojne, ktorú Rusko vedie na Ukrajine, nemá žiadnu vinu. "Vnímame to ako diskrimináciu a krajnú nespravodlivosť," uviedol kapitán Robert Lankester vo vyhlásení. Ragnar pláva pod vlajkou monackého jacht-klubu, ktorý toto plavidlo ospevuje ako "super-jachtu, aké sa žiadna iná nevyrovná". Kýl je postavený ako u ľadoborca, aby mohla slúžiť na polárne výpravy.

Ďalšia výbava zahŕňa pristávaciu plochu pre vrtuľníky, bazén, posilňovňu, obojživelné off-roadové vozidlo, vybavenie na heliskiing, teda lyžovanie z vrtuľníka, štyri vodné skútre, štyri snežné kolobežky, šesť podvodných skútrov, viacúčelový ostrov a obrí tobogán.

Viac o téme: JachtaUviaznutieRuskoNórskoVladimir StržalkovskýNatankovania
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu