Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ruský oligarcha o nádeji Západu na puč v Kremli: Kritizovať pred Putinom vojnu by bola samovražda

Michail Fridman varoval Západ pred tlakom na Vladimira Putina. Zobraziť galériu (2)
Michail Fridman varoval Západ pred tlakom na Vladimira Putina. (Zdroj: SITA/Russian Presidential Press Service via AP, AP Photo/Pavel Golovkin, Pool)

MOSKVA - Jeden z najbohatších mužov Ruska varoval Západ, že jeho pokusy prinútiť Putina ku kompromisu sa skončia naprázdno. Už sú to tri týždne, čo ruský prezident nariadil vojakom vtrhnúť na Ukrajinu. Odvtedy boli pri nespočetných raketových a delostreleckých útokoch zabité stovky ľudí a tisíce zranených.

ROZHOVOR Rusko je izolované: Neviem si predstaviť, že Putin vyhrá! Ukrajina teraz nemá prečo ustúpiť (Zdroj: Topky/Maarty)

Varovanie ruského oligarchu

K slovu sa prihlásil jeden z najbohatších Rusov. Majiteľ Alpha Bank Michail Fridman varoval Západ, že jeho pokusy prinútiť Putina ku kompromisu prostredníctvom ovplyvňovania mocných mužov okolo neho stroskotajú. "Ak ľudia, ktorí sú v EÚ zodpovední, veria, že kvôli sankciám by som mohol osloviť pána Putina a povedať mu, aby zastavil vojnu a bude to fungovať, potom sa obávam, že všetci máme veľké problémy. To znamená, že tí, ktorí robia toto rozhodnutie, nerozumejú, ako Rusko funguje. A to je pre budúcnosť nebezpečné," povedal oligarcha pre Bloomberg

Vladimir Putin
Zobraziť galériu (2)
Vladimir Putin  (Zdroj: SITA/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Podľa neho analytici nedokázali oceniť úroveň moci, ktorú má Vladimir Putin nad Ruskom. "Mocenská vzdialenosť medzi pánom Putinom a kýmkoľvek iným je ako vzdialenosť medzi Zemou a kozmom," pokračoval Fridman. "Povedať Putinovi čokoľvek proti vojne by bol druh samovraždy."

Viac o téme: VarovanieRuskoVladimir PutinUkrajinaZápadMichail Fridman
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu