Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tehotná žena z Mariupolu: Zomrela spoločne so svojím bábätkom! Prehovoril lekár, z jeho slov sa chce plakať

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: TASR/AP Photo/Evgeniy Maloletka )

MARIUPOL – Celý svet ostal šokovaný po tom, čo boli minulý týždeň zverejnené zábery zničenej detskej nemocnice číslo tri v ukrajinskom meste Mariupol. Obzvlášť srdcervúce boli fotografie dvoch mladých žien v pokročilom štádiu tehotenstva, ktoré útok zastihol tesne predtým, ako mali na svet priviesť svoje bábätká. Dnes svet obletela ďalšia hrozná správa. Jedna zo žien zraneniam, ktoré utrpela, podľahla. Neprežilo ani jej dieťa.

K bombardovaniu pôrodnice došlo minulú stredu 9. marca. Pozornosť vzbudili hlavne zábery dvoch tehotných žien. Jedna z nich uteká po schodoch „po vlastných“ iba v ľahkom domácom oblečení a s viditeľnými ranami na tvári, ďalšiu nesú na nosidlách.

Tehotná žena z Mariupolu:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Evgeniy Maloletka)

Prvá z nich mala viac šťastia – prežila a porodila dievčatko. Žiaľ, druhá už nie. Dnes sa svet dozvedel, že ona ani jej dieťa neprežili. Ženu po ruskom útoku na pôrodnicu urýchlene previezli na nosidlách do inej nemocnice, kde sa ju lekári pokúšali zachrániť.

Zničená nemocnica v Mariupole.
Zobraziť galériu (3)
Zničená nemocnica v Mariupole.  (Zdroj: SITA/AP Photo/Evgeniy Maloletka)

Keď si uvedomila, že o svoje dieťa prichádza, kričala na zdravotníkov: "Teraz ma zabite!" Miestny chirurg Timur Marin uviedol, že žena utrpela vážne zranenia panvy a bedrového kĺbu.Novorodenca priviedli na svet cisárskym rezom, avšak podľa tohto chirurga "nejavil nijaké známky života". Lekári sa následne zamerali na záchranu matky, pričom ju "viac ako 30 minút" resuscitovali, avšak bezvýsledne. "Obaja zomreli," dodal Marin.

 

V POHODE HOAXERI: VAŠA UKRAJINSKÁ HEREČKA UŽ PORODILA ŽIVÉ A ZDRAVÉ DIEŤA, UŽ SA JEJ MÔŽETE OSPRAVEDLNIŤ ❌Slovenskí...

Posted by Hoaxy a podvody - Polícia SR on Saturday, March 12, 2022

Obe ženy sa okrem toho stali terčom šíriteľov hoaxov, ktoré ich označili za herečky. Druhú zo žien, ktorá mala viac šťastia, ruské veľvyslanectvo v Londýne predtým označilo menom Marianna Podgurskaja a obvinilo ju z fingovania zranení. Ide pritom o beauty blogerku Marianu Vishegirskayu. Konšpirácia sa uchytila aj na Slovensku a hoax musela vyvracať aj naša polícia.

archívne video

Z ostreľovanej budovy na severe Kyjeva sa valí dym, hasiči našli na mieste aj niekoľko tiel (Zdroj: Profimedia.sk)

Samotný Kremeľ poprel, že by stál za útokom na pôrodnicu. Ruský vyslanec pri OSN Vasilij Nebenzia a tiež ruský veľvyslanec v Británii Andrej Kelin, označili zábery z tohto útoku za "lživé správy", pripomína stanica Sky News. Moskva zároveň tvrdí, že budovu zmienenej pôrodnice ovládali ukrajinskí extrémisti a v tom čase v nej neboli už nijakí lekári ani pacienti, uvádza Sky News.

Viac o téme: PôrodnicaBombardovanieTehotná ženaútok RuskoMariupolKonflikt na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu