Štvrtok13. jún 2024, meniny má Anton, zajtra Vasil

VOJNA na Ukrajine Deň osemnásty (13. marec 2022)

09:46 Hackerská skupina Anonymous, ktorá podnikla kvôli invázii na Ukrajinu niekoľko kybernetických útokov na ruské médiá a úrady, teraz zverejnila odkaz určený Rusom. Vyzvala ich v ňom, aby sa vzopreli prezidentovi Vladimírovi Putinovi a zosadili ho.

"Chytili vás do propagandistickej siete a z obáv, načo by ste mohli prísť, sa vás snažia držať ďalej od medzinárodného dialógu. Režim Vladimira Putina inváziou na Ukrajinu pácha vojnové zločiny, ktoré vyvolali masívnu utečeneckú krízu a pripravili o život nespočetné množstvo ľudí," uvádza sa v odkaze.

09:44 Podľa guvernéra regionálnej štátnej správy Ľvov Maksyma Kozyckého Rusko v noci odpálilo najmenej 30 rakiet na vojenské výcvikové stredisko Javoriv.

09:39 Ráno boli v bieloruskom meste Luninets viditeľné ruské rakety letiace smerom na Ukrajinu z územia Bieloruska.

09:37 V dôsledku ostreľovania v regióne Ľvov bolo podľa Nexty zabitých 9 ľudí a 57 bolo zranených.

09:16 Šéf regionálnej štátnej správy Záporožia uviedol, že starosta mesta Dniprorudne bol unesený. Predtým okupanti uniesli starostu Melitopolu a mučili ho za to, že odmietol spolupracovať.

09:15 Následky bombardovania v meste Baštanka v Mikolajivskej oblasti. Záchranári vytiahli ľudí spod trosiek zrútených budov.

09:13 V regióne Černihiv Ozbrojené sily Ukrajiny oslobodili dve osady a zhabali viac ako 10 jednotiek vybavenia.

09:11 Obyvatelia Spojeného kráľovstva, ktorí ubytujú na minimálne šesť mesiacov utečencov z Ukrajiny, dostanú od štátu príspevok vo výške 350 libier (zhruba 417 eur) mesačne. Oznámila to britská vláda.

Viac o téme: RuskoUkrajinaVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu