Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Správa, že IKEA v Rusku končí, spôsobila doslova šialenstvo: VIDEO Rusi zaplavili všetky predajne

Rusi zaplavili známe obchody s nábytkom.
Rusi zaplavili známe obchody s nábytkom. (Zdroj: YouTube/ AL Travel, Different Russia)

MOSKVA - Rovnako ako mnohé iné veľké spoločnosti, aj švédsky obchod s nábytkom Ikea zareagoval na hrôzy ruskej invázie na Ukrajinu a na protest proti Putinovej vojne zatvára pobočky v Rusku – zrejme už v piatok (4.3.). Deň pred zatvorením Ikea sa v niektorých pobočkách odohrali neuveriteľné scény.

Stovky Rusov si cheli rýchlo zabezpečiť nábytok z Ikea

Husté tlačenice, plné pokladne, rady pri vchode. Keď Rusi zistili, že pobočky Ikea sa v ich krajine zatvárajú, spustil sa nákupný poplach.

Na záberoch je vidieť, ako stovky ľudí vtrhli do miestneho švédskeho obchodu s nábytkom. Zrejme si chcú všetci niečo kúpiť pred zatvorením obchodu.

Bombardovanie ukrajinského Černihiva, zahynuli pri ňom desiatky ľudí (Zdroj: profimedia.sk)

IKEA vydala vyhlásenie k zatvoreniam – dotknutých 15-tisíc zamestnancov

Ikea vysvetľuje svoj drastický krok s problémami v doručovaní a ťažkými podmienkami. Vojna na Ukrajine už mala obrovský vplyv na ľudí a zároveň spôsobila vážne narušenie dodávateľských reťazcov a obchodných podmienok, uviedla Ikea. Zo všetkých týchto dôvodov sa skupiny spoločností rozhodli dočasne pozastaviť činnosť v Rusku.

Tento krok znamená, že všetky vývozy a dovozy do a z Ruska a Bieloruska budú dočasne zastavené. To isté platí pre výrobu v Rusku. Znamená to tiež zastavenie všetkých predajov v obchodoch s nábytkom Ikea a predajniach v Rusku a Bielorusku, uvádza sa vo vyhlásení. Rozhodnutie sa týka 15-tisíc zamestnancov Ikea.

Viac o téme: VojnaNákupyZatvorenieRuskoUkrajinaIkea
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu