Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Mrazivé zábery z Kyjeva: VIDEO Rusi vypálili raketu na civilnú budovu! Toto je vojnový zločin

Výšková obytná budova v Kyjeve dostala priamy zásah raketou.
Výšková obytná budova v Kyjeve dostala priamy zásah raketou. (Zdroj: Twitter.com/Liveuamap)

KYJEV - Už tretí deň je celý svet svedkami hrôzostrašného vojnového konfliktu, ktorý sa rozpútal na Ukrajine. Všetko sa to začalo po štvrtkovom vpáde vojsk na ukrajinské územie, kde sa teraz vo veľkom bojuje. Kyjev je v týchto chvíľach najsledovanejším mestom konfliktu a zábery z dnešného rána skutočne nie sú pre ľahké povahy. Po raketovom útoku totiž bola zasiahnutá výšková obytná budova, z čoho vzniklo mnoho záberov, a to aj z vnútra budovy!

O útoku informoval na sociálnej sieti priamo ukrajinský hasičský zbor (SES). "26. februára dostala SES informáciu, že raketová strela zasiahla viacposchodovú obytnú budovu ( na 18 až 21 poschodí) na 6 A Lobonovsky Avenue. Počet obetí sa upresňuje. Prebieha evakuácia. Z SES bolo zapojených 12 ľudí a 3 jednotky techniky," spresnila inštitúcia.

Aktualizované 18:32 Dvaja ľudia zahynuli v sobotu pri zásahu bytového domu v Kyjeve raketou. Informoval o tom portál britskej stanice BBC s odvolaním sa na ukrajinské úrady. Ukrajinská pohotovostná služba tiež uviedla, že vážne zranenia utrpelo pri zásahu raketou ďalších šesť ľudí. Dva byty zničil oheň, pričom záchranné zložky evakuovali 80 ľudí.

Zásah rakety prišiel o deviatej hodine ráno

Obytnú budovu v Kyjeve krátko po deviatej hodine rannej zasiahla ruská raketa. Čas útok bol upresnený aj vďaka kamere, ktorá sa nachádzala vo vnútri jedného z bytov v budove. Zábery sú skutočne strašidelné.

Na sociálnych sieťach už o tomto incidente koluje množstvo videí, no zatiaľ nie sú presné informácie o obetiach ani zranených. Budova sa nachádza v oblasti neďaleko letiska Žuljany. 

V budove ostal obrovský kráter

O tom, že ruské bombardovanie Ukrajiny nemá zľutovanie ani s bežnými civilistami sme sa mohli presvedčiť už počas predchádzajúcich dvoch dní, no fotografie obrovského krátera v budove ešte viac umocňujú zúfalstvo a strach z vojny. "Kyjev, naše krásne, pokojné mesto, strávilo ďalšiu noc pod útokom ruských pozemných síl a rakiet. Jedna z nich zasiahla bytový dom v Kyjeve. Žiadam od sveta úplnú izoláciu Ruskej federácie. Vylúčiť veľvyslancov. Ropné embargo. Zničte ruskú ekonomiku. Zastavte vojnových zločincov Ruskej federácie!" odkazuje na sociálnej sieti celému svetu ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba.

 

Оперативна інформація. м. Київ ⤵️ 26 лютого до ДСНС надійшла інформація, що по проспекту Лобоновського 6 А сталося...

Posted by ДСНС України on Friday, February 25, 2022

Hasiči hovoria, že ide o vojnový zločin a ľudí z budovy evakuovali

Už razantnejší slovník použili ukrajinskí hasiči. "Evidujeme ďalší vojnový zločin proti civilnému obyvateľstvu Ukrajiny. Záchranári evakuujú obyvateľov výškovej budovy,  kde zasiahla strela obytnú budovu na 17. a 18. poschodí," skonštatovala hasičská jednotka na sociálnej sieti Facebook. 

Pri výbuchu utrpelo zranenia najmenej šesť civilistov, informovali podľa tlačovej agentúry AP miestni hasiči. Dva byty zničil oheň, pričom záchranné zložky evakuovali 80 ľudí. Starosta Kyjeva Vitalij Kličko predtým zverejnil záber zachytávajúci dieru na bočnej strane vežiaka. Podľa stanice BBC Kličko tiež oznámil, že pri bojoch v Kyjeve počas noci utrpelo zranenia celkovo 35 ľudí vrátane dvoch detí.

Viac o téme: RaketaVýšková budovaRuskoKyjevVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu