Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Adept na budúceho britského premiéra sa bicykluje proti predpisom!

David Cameron
David Cameron (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Vodca britskej opozície David Cameron, ktorý je podľa posledných prieskumov verejnej mienky na najlepšej ceste stať sa budúcim britským premiérom, má na krku novú "aféru".

Bulvárny denník Daily Mirror zverejnil v piatok fotoreportáž z jeho nedávnej cesty z domu do budovy parlamentu, ktorú, ako obvykle, absolvoval na bicykli. Fotografie zachytávajú predsedu opozičných konzervatívcov, ako sa dopúšťa viacerých dopravných priestupkov, vrátane jazdy na červenú či jazdy v protismere.

"Viem, že je dôležité dodržiavať dopravné predpisy. Viem, že som sa v tomto smere dopustil chýb, a je mi to ľúto," reagoval už na fotografie Cameron. Nie je to prvýkrát, čo sa britské médiá pokúšajú vyrobiť aféru súvisiacu s Cameronovou obľubou v jazde na bicykli. Pred dvoma rokmi, keď sa dostal na čelo Konzervatívnej strany a v rámci avizovaného príklonu strany k ekologickej politike začal využívať na presun do práce bicykel, novinári vypátrali, že ho vždy nasleduje auto so šoférom, ktoré mu preváža topánky, aktovku a dokumenty.

Cameron potom zmenil typ "sprievodného" auta, zvolil šetrnejšie voči životnému prostrediu, no naďalej sa bicykluje v sprievode auta so šoférom. Tvrdí, že toľko dokumentov, koľko každý deň potrebuje pri práci, by na bicykli neodviezol.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu