Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

FOTO Najnovší poradca (34) prezidenta Bidena šokuje: V Bielom dome v opätkoch, toto skrýva za extravaganciou

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

WASHINGTON - Sam Brinton je živým dôkazom toho, že predsudky spoločnosti kvôli sexuálnej orientácii a výzoru patria do minulého tisícročia. Za extravaganciou sa totiž skrýva inteligentný človek, ktorý to dotiahol až do Bieleho domu už vo veľmi mladom veku.

Absolvent jadrového inžinierstva Sam Brinton je šéfom poradcov ministerstva energetiky v administratíve prezidenta Joea Bidena od 10. januára. Ľudia sa po tomto kroku rozdelili na dva tábory, píše portál The Focus. Jedna skupina sa prikláňa k tomu, že na vzhľade nezáleží a dôležité sú vedomosti a skúsenosti daného pracovníka, druhí Brintona kritizujú, pretože podľa nich by takýto človek nemal reprezentovať krajinu. Sama spoznáte už na prvý pohľad. Má vyholenú hlavu, fúzy a oblieka sa veľmi extravagantne, niekedy do ženských šiat. Je LGBTQ+ aktivistom, necháva sa oslovovať ako "oni", na Twitteri vo veľkom píše o rovnosti medzi pohlaviami a po Bielom dome chodí na vysokých podpätkoch. 

FOTO Najnovší poradca (34)
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Svoju odbornú kariéru začal napĺňať na Kansas State University, kde v roku 2011 získal bakalársky titul v odbore strojárstvo a jadrové inžinierstvo. Odtiaľ si to namieril na prestížny Massachusettský technologický inštitút (MIT), kde stihol vyštudovať a získať súčasne dva magisterské tituly - jadrové inžinierstvo a technológie a politiku. Po ukončení štúdia pracoval vo Washingtone pre rôzne spoločnosti zaoberajúce sa analýzou. Stál aj za neziskovou organizáciou The Trevor Project, ktorej cieľom je predchádzať samovraždám medzi LGBTQ+ mládežou.

Začiatkom tohto roka prijal ponuku zástupcu tajomníka pre likvidáciu vyhoreného paliva a odpadu na Úrade pre jadrovú energiu. "Mám veľmi dobré správy, s ktorými by som sa chcel s vami podeliť. Prijal som ponuku zástupcu tajomníka…"

Brintonov manžel ho maximálne podporuje, označuje za svojského a miestami podivného Batmana, "pretože cez deň pracuje na záchrane LGBTQ+ mládeže pred spáchaním samovraždy a v noci na záchrane sveta pred environmentálnou katastrofou súvisiacou s jadrovým odpadom."

Spomenul aj Slovensko

V posledných dňoch Brinton niekoľkokrát zverejnil na Twitteri príspevky o vyhadzovaní rádioaktívneho odpadu v západnom Texase, o vyšetrovaní jadrovej elektrárne Fukušima v Japonsku, aljašskej jadrovej iniciatíve či spoločnej česko-slovenskej schéme nakladania s rádioaktívnym odpadom. "Možno by ste nečakali, že absolvent jadrového inžinierstva z MIT sa bude prechádzať po Bielom dome na opätkoch, ale to je presne jeden z dôvodov, prečo to Sam robí," píše sa v jeho životopise. 

Viac o téme: Biely domSam Brinton
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu