Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Policajná razia na chudobnom predmestí brazílskeho veľkomesta prerástla do intenzívnej prestrelky

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR/AP/Silvia Izquierdo)

RIO DE JANEIRO - Policajná razia na chudobnom predmestí brazílskeho veľkomesta Ria de Janeiro prerástla v piatok do intenzívnej prestrelky, pri ktorej zahynulo osem predpokladaných obchodníkov s drogami, informovali podľa agentúry AFP tamojšie úrady.

Polícia uviedla, že razia, ktorá sa uskutočnila skoro ráno v štvrti Vila Cruzeiro na severe Ria, sa zamerala na obchodníkov s drogami. Predpokladalo sa, že tam utiekli z neďalekej štvrte Jacarezinho, kde úrady rozbehli veľkú operáciu proti obchodovaniu s drogami. Pri razii v štvrti Vila Cruzeiro polícia zhabala aj strelné zbrane, granáty a "veľké množstvo drog".

Policajná razia na chudobnom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/AP/Silvia Izquierdo)

Vo videách zverejnených na sociálnych sieťach vidno  obrnené policajné vozidlá postupujúce úzkymi uličkami, pričom počuť aj streľbu. V Riu sú stovky favel, ktoré sú často de facto pod nadvládou drogových gangov a polovojenských milícií. Guvernér štátu Rio Claudio Castro sa túto situáciu snaží zmeniť pilotným programom vo štvrti Jacarezinho, ovládanej doteraz jedným z najväčších brazílskych drogových gangov Comando Vermelho (Červené komando).

V januári sa v tejto štvrti uskutočnila rozsiahla operácia polície. Vláda štátu Rio de Janeiro tam chce teraz implementovať sociálne programy a infraštruktúrne projekty na zlepšenie života tamojších obyvateľov.

Viac o téme: StreľbaPrestrelkaPolicajná raziaBrazíliaRio de Janeiro
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu