Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Reklama pohrebnej služby vyvolala veľké pobúrenie: Takto chcú predať čo najviac rakiev

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

MOSKVA - Rusi sa postarali o veľký rozruch po zverejnení reklamy na miestnu pohrebnú službu. Spojili totiž dva úplne rozdielne segmenty. Reakcie ľudí nenechali na seba dlho čakať. Ako to už býva zvykom, objavili sa podporovatelia aj neprajníci tohto projektu. Tých druhých je ale značne viac.

Pohrebná služba z Moskvy sa postarala o poriadny škandál, keď predstavila na svojej stránke horonim.ru reklamu, ktorá mnohých ľudí stavia do pozoru. Svoje služby totiž propaguje prostredníctvom polonahých modeliek, ktoré pózujú pri otvorených rakvách, či dokonca na nich kľačia. Video zachytávajúce toto podivné divadlo bolo na sociálnych sieťach označené za nevkusné a urážlivé. Modelky majú oblečené len bikiny a sú obuté v topánkach s vysokými podpätkami. V spojitosti s reklamou na rakvy asi každý uzná, že to už prestrelili. 

FOTO Reklama pohrebnej služby
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: profimedia.sk)

FOTO Reklama pohrebnej služby
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Disponujeme vlastným personálom, ktorý dohliada na organizáciu pohrebu v každej fáze - od papierovania až po obrad," uvádza sa v reklame podľa spravodajstva East2West, aj keď nie je jasné, či sú súčasťou tohto personálu aj samotné modelky. "Je to hrozné. Museli sa zblázniť," okomentoval video jeden z užívateľov. "Prečo potrebujeme nahé ženy, aby propagovali niečo tak pochmúrne?" spýtal sa ďalší. 

FOTO Reklama pohrebnej služby
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: profimedia.sk)

FOTO Reklama pohrebnej služby
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Autorom kampane sú manažér Albert Mazzafarov (29) a šéf pohrebnej služby Vasilij Lukovnikov (35), ktorý ako bývalý vojenský dôstojník tvrdí, že má "rôzne prepojenia". Mazzafarov má byť v ďalšom pripravovanom videu uvedený ako zodpovedná osoba vždy pripravená pomôcť svojim kolegom v akejkoľvek ťažkej situácii. "Moja práca je spojená so smutnými udalosťami, ktoré sa dejú v živote každého človeka. Ja ako špecialista v tak ťažkej oblasti môžem pomôcť pri kvalitnej organizácii pohrebu," povedal Albert. 

Nie je jasné, či sa proti pohrebnej službe začne súdne konanie. Faktom však je, že v Rusku bol prijatý nový zákon, ktorý takmer dostal za mreže jedného influencera za urážku náboženského cítenia veriacich. Tancoval totiž nahý pred kostolom a fotku zverejnil na sociálnych sieťach. Cieľom zákona je zasiahnuť proti tým, ktorí nezákonne zverejňujú obrázky s nevhodným obsahom v blízkosti náboženských alebo štátnych budov. 

Viac o téme: ModelkaReklamaPohrebná službaRakva Rusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu