Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ľudia prehovorili, aké najbizarnejšie veci zažili na pohrebe: To hádam nemyslia vážne!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Posledná rozlúčka s milovanou osobou predstavuje mimoriadne emotívny moment. Je však šokujúce, ako sa môžu niekedy veci pokaziť aj na takých udalostiach, ako je pohreb. Nový prieskum odhalil, aké nešťastné incidenty sa na pohreboch stávajú najčastejšie. Patrí medzi ne opitosť či bitka medzi členmi rodiny.

Podľa prieskumu spoločnosti OnePoll zhruba jeden z piatich Britov bol svedkom opitosti na pohrebe. Rodinné spory sú tou úplne najčastejšou nepríjemnosťou. "Prevažná väčšina rodín sa na pohrebe správa dôstojne. Príležitostne však môže dôjsť k napätiu, slovnému násiliu alebo dokonca fyzickému násiliu," uviedol zakladateľ a výkonný riaditeľ spoločnosti Affordable Funerals Howard Hodgson. 

FOTO Brunetka pobúrila ľudí šatami, ktoré si obliekla na dedkov pohreb: To nemôže myslieť vážne!

Zvyčajne sa to stáva, keď sa dve znepriatelené vetvy rodiny zídu kvôli smrti milovanej osoby alebo sa na pohrebe objaví niekto, kto sa úplne separoval od ostatných členov rodiny, vysvetlil Hodgson. Na pohrebe často prevládajú silné emócie, preto sa podľa odborníka môže emócia smútku veľmi rýchlo premietnuť do hnevu a iracionálneho násilia. "Opilectvo a fyzické bitky sú nepríjemné už v bežnom živote, ale na pohrebe sú úplne nevhodné. Aj keď sú tieto hrozné scenáre niečo, s čím sa naši zamestnanci stretávajú len zriedka, občas sa predsa len vyskytnú," podotkol Hodgson. 

Ľudia prehovorili, aké najbizarnejšie
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/AP Photo/Petr David Josek)

Prieskum zistil, že 20 percent opýtaných zažilo rodinnú hádku počas smútočného obradu a 19 percent malo skúsenosť s podnapitými smútiacimi. Približne 10 percent bolo svedkom bitky a deväť percent videlo užívanie drog a/alebo inú smrť. Neuveriteľných 27 percent respondentov uviedlo, že boli dokonca svedkami ďalšej tragédie počas pohrebu. "Pohrebný biznis sa mení, pričom stále viac ľudí volí buď priamu kremáciu, kde nie je žiadny kar, alebo oslavu, ktorá sa viac zameriava na život zosnulého v porovnaní s tradičnejšími viktoriánskymi pohrebmi s pohrebnými autami, limuzínami, nosičmi rakiev a bohoslužbami," dodal Hodgson, ktorý je riaditeľom pohrebného ústavu štvrtej generácie.

Viac o téme: Pohreb
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu