Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Vodca Kim Čong Un sa v dokumente nechal zvečniť ako bájny hrdina na koni: Z tohto VIDEA pôjdete do kolien!

Kim Čong Zobraziť galériu (2)
Kim Čong (Zdroj: TASR/Korea News Service via AP, Profimedia)

PCHJONGJANG - História nás už viackrát presvedčila o tom, že v krajine s diktátorskými sklonmi sa musí hlavný vodca ukazovať v tom najlepšom svetle a nesmie sa na ňom nájsť ani jediná chybička krásy. Niekedy však takáto prehnaná propaganda môže v oku nezávislého diváka vyvolať smiech a pocit patetickosti. Zmiešané pocity rozhodne idú aj z posledných záberov Kim Čong Una zo Severnej Kórey, kde sa vodca preháňa na pláži a po lúkach na koni za dobrodružnej hudby.

VIDEO Kim Čong Un sa nechal zvečniť v propagandistickom videu, kde jazdí na koni po pláži:

Severokórejský vodca Kim Čong-un v propagačnom videu ukazuje, ako vie jazdiť na koni (Zdroj: Profimedia)

Propaganda, za akú by sa nehanbili ani dávnejšie režimy

Severná Kórea zverejnila propagandistický dokumentárny film oslavujúci vodcu Kim Čong-una, ktorý vlani previedol krajinu obdobím "doposiaľ najhorších ťažkostí". Informovala o tom agentúra Reuters.

Dokument s názvom "Veľkolepý rok víťazstva, 2021" má 110 minút a popisuje sériu údajných úspechov Severnej Kórey vrátane vývoja raketových striel, stavby nových bytov a snáh o zamedzenie šírenia koronavírusu.

Hovoria o tom, že sa pre ľud obetoval

O tieto "víťazstvá" sa podľa komentára k filmu zaslúžil osobne Kim Čong-un, ktorý "obetoval svoje vlastné telo v záujme toho, aby mohli byť naplnené sny (kórejského) ľudu".

Kim Čong-un počas prehliadky vojska v Severnej Kórei
Zobraziť galériu (2)
Kim Čong-un počas prehliadky vojska v Severnej Kórei  (Zdroj: SITA/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP)

Jazda na koni s dobrodružnou hudbou

Snímka, ktorú v utorok odvysielali severokórejské štátne médiá, okrem iného zachytáva vodcu, ako vykonáva inšpekciu staveniska, alebo jazdí na koni po morskom pobreží pri západe slnka. Západné médiá si všímajú skutočnosť, že je na záberoch vo filme viditeľne chudší než v predchádzajúcich rokoch, čo bolo evidentné už na viacerých fotografiách zverejnených v poslednom období.

V dokumente sa nešpecifikuje, s akými bezprecedentnými ťažkosťami musela komunistická Kórea počas uplynulého roka zápasiť. Podľa OSN KĽDR aktuálne trpí stále sa zhoršujúcim nedostatkom potravín, ku ktorému prispeli medzinárodné sankcie, sucho aj ničivé záplavy.

Viac o téme: VideoKôňSeverná KóreaKĽDRKim Čong Un
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu