Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Slovenka v Anglicku uškrtila vlastnú dcérku: Mami, nezabíjaj ma, prosilo dievčatko († 5)! Žena si vypočula trest

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: Profimedia, Getty Images)

LONDÝN - Ďalší otrasný prípad zo zahraničia, v ktorom má hlavnú úlohu našinec. Súd v Anglicku odsúdil na päť rokov Slovensku Martinu Madarovu (41). Podľa tamojšej justície žena uškrtila dcérku Alijah (†5). O posledných okamihoch svojej dcéry mala sama porozprávať privolaným záchranárom.

Martina podľa rodiny a známych trpela psychickými problémami, ktoré sa ešte prehĺbili v čase lockdownu. Jej blízki jej dokonca mali prízvukovať, aby vyhľadala odbornú pomoc. Obavy jej spôsobovala aj pandémia a ženu mal trápiť strach z prípadného ochorenia či straty práce. „Týždeň pred dcérinou smrťou som si vzal štyri dni voľna, aby som pomohol vyriešiť situáciu v škole a upokojiť Martinu, lebo nebola sama sebou. Žiadal som ju, aby sa dala vyšetriť u praktického lekára, pretože vyzerala depresívne,“ citoval britský Daily Mail slová Davida Thomasa, otca malej Alijah.

Slovenka v Anglicku uškrtila
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Profimedia)

Tragédia sa odohrala v londýnskej časti Ealing. V osudný deň 14. septembra 2021 mala byť žena na tom taktiež psychicky zle. David v ten deň odišiel do práce, o niekoľko hodín neskôr si však vypočul strašnú správu. Sama Martina mu mala zavolať s tým, že ich dcéra je mŕtva. Thomas ihneď zalarmoval svojho brata aj kamaráta žijúcich v susedstve, aby sa išli pozrieť k nemu domov. Keď muži pribehli na miesto, dievčatku už, žiaľ, pomôcť nevedeli. Našli ho zabalené do prikrývky a vyzeralo, ako keby len spalo. Alijah už ale nemala pulz a bola studená na dotyk.

Slovenka v Anglicku uškrtila
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Profimedia)

Podľa britských médií bola o 12.56 privolaná rýchla zdravotná pomoc, ktorá ju prehlásila za mŕtvu. Ratovať museli aj samotnú Martinu, ktorá sa pokúsila siahnuť si na život. V sanitke mala následne záchranárom povedať: „Moja dcéra, jej život, vzala som jej život. Ona bola to najkrajšie.“ Záchranárom údajne dokonca priblížila posledné chvíle svojej dcérky, ktorá jej mala povedať „mami, nezabíjaj ma.“

Slovenka mala pred smrťou svojej dcére tiež tvrdiť, že ju nechce zavraždiť, ale pomôcť jej a že je v bezpečí. Alijah však mala na to povedať: "Nie mami, ty ma zabíjaš." To, aby zavraždila svoju dcéru, jej vraj povedali hlasy v jej hlave a dokonca mala uviesť aj to, že si teraz zaslúži rozsudok smrti. Svoju úlohu mal zohrať aj alkohol. Martina podľa všetkého vypila pred činom dve fľaše vína.

Slovenka v Anglicku uškrtila
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Getty Images)

Madarová bola najskôr odsúdená za vraždu. Na pojednávaní, ktoré sa konalo 7. decembra, sa následne priznala k zabitiu. Z dôvodu zníženia príčetnosti jej súd vymeral nižší trest. Úlohu malo zohrať aj tvrdenie rodiny a známych, ktorí povedali, že Martina bola pred incidentom vzornou matkou.

Slovenka v Anglicku uškrtila
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Samotný otec mŕtveho dievčatka sa o Martine vyjadril ako o tej najnevinnejšej osobe, akú môžete poznať. "Vidí dobro v každom a vo všetkom. Som veľmi šokovaný z toho, čo sa stalo, pretože toto jednoducho nie je ona," uviedol. Martina by vraj pre neho a dcérku urobila všetko. 

Sudca jej nakoniec vymeral trest odňatia slobody na päť rokov s odôvodnením, že za smrť dcéry má nízku zodpovednosť. Zároveň jej však jasne povedal, že s tým, čo urobila, musí žiť do konca života a označil to za neodpustiteľné.

 

Viac o téme: DcéraZabitieSúd AnglickoMartina MadarovaAlijah
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu