Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS V Ottawe demonštrovali proti opatreniam: VIDEO Prišiel Konvoj slobody

V Ottawe demonštrovali proti opatreniam Zobraziť galériu (2)
V Ottawe demonštrovali proti opatreniam (Zdroj: SITA/Frank Gunn/The Canadian Press via AP)

OTTAWA - Konvoj stoviek nákladných vozidiel dorazil v priebehu víkendu po niekoľkodňovej ceste naprieč Kanadou do hlavného mesta Ottawa na demonštrácie proti obmedzeniam v súvislosti s pandémiou koronavírusu. Informovala o tom agentúra DPA.

Takzvaný Konvoj slobody (Freedom Convoy) privítali demonštranti, ktorí sa napriek teplotám pod bodom mrazu medzitým zhromaždili pred budovou tamojšieho parlamentu, informovali miestne médiá. Na demonštráciách sa podľa nich dovedna zúčastnili tisícky ľudí.

VIDEO V Ottawe demonštrovali proti opatreniam: Prišiel Konvoj slobody

V Ottawe demonštrovali proti opatreniam: Prišiel "Konvoj slobody" (Zdroj: profimedia.sk)

Demonštranti mávali kanadskými vlajkami a skandovali "Sloboda". Na plagátoch odsudzovali premiéra Justina Trudeaua a obmedzenia v súvislosti s pandémiou koronavírusu, píše DPA. Kanadská polícia sa nachádzala v stave núdzovej pohotovosti. Premiéra Trudeaua a jeho rodinu preventívne previezli na utajené miesto v kanadskej metropole.

Nasadenie polície zostáva vysoké počas celého víkendu. V sobotu podľa informácií médií zablokovali demonštranti centrum metropoly. Účasť na sobotňajších zhromaždeniach nebola bezprostredne známa, očakávalo sa však zhruba 10.000 ľudí. Niektorí demonštranti avizovali, že plánujú na mieste zostať aj niekoľko dní. Protesty boli podľa DPA hlučné, z veľkej časti však pokojné.

V Ottawe demonštrovali proti
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Frank Gunn/The Canadian Press via AP)

Konvoj vyštartoval ešte minulú nedeľu

Konvoj slobody vyštartoval ešte minulú nedeľu z Britskej Kolumbie na západnom pobreží Kanady. Ide najmä o reakciu na opatrenie, ktoré vstúpilo do platnosti tento mesiac a nariaďuje vodičom nákladných vozidiel, vracajúcich sa zo Spojených štátov, aby predložili doklad o očkovaní proti koronavírusu. V uplynulých dňoch sa však protesty zamerali všeobecne na vládne obmedzenia súvisiace s pandémiou, uvádzajú kanadské médiá.

Kanadská únia vodičov nákladných vozidiel protesty medzičasom odsúdila a uviedla, že väčšina vodičov je proti koronavírusu zaočkovaných, pripomína DPA. Podľa nedávno zverejneného prieskumu väčšina obyvateľov Kanady podporuje opatrenia tamojšej vlády na boj proti koronavírusu. V Kanade je plne zaočkovaných viac než 77 percent obyvateľstva.

Viac o téme: ProtestKonvojKanadaKoronavírusNákladné vozidlá
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu