Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Závažný výskyt vtáčej chrípky v Izraeli viedol až k zákazu lovu

V Izraeli sa objavil závažný výskyt vtáčej chrípky Zobraziť galériu (2)
V Izraeli sa objavil závažný výskyt vtáčej chrípky (Zdroj: SITA/AP Photo/Ariel Schalit)

TEL AVIV - Izrael zakázal lov až do konca tohto mesiaca, pretože sa objavil závažný výskyt vtáčej chrípky, a týmto opatrením chce vláda obmedziť kontakt medzi ľuďmi a vtákmi. Informácie priniesla v utorok tlačová agentúra DPA.

Ministerka životného prostredia Tamar Sandbergová vo vyhlásení, vydanom v pondelok jej ministerstvom, oznámila "závažný a mimoriadny výskyt" vtáčej chrípky. Vyjadrila obavy, že ochorenie sa môže preniesť na ľudí.

Vtáčia chrípka prepukla v posledných mesiacoch na niekoľkých hydinových farmách v krajine. V snahe zabrániť šíreniu nákazlivej choroby boli utratené státisíce vtákov. Nakazené je aj divoké vtáctvo - počas letu z južnej Európy do Afriky hynú na túto chorobu tisíce sťahovavých žeriavov. "Pracujeme s predpokladom, že toto je obzvlášť agresívny variant vtáčej chrípky, ktorý vedie k hromadnému úhynu v populácii vtákov," napísalo vo vyhlásení ministerstvo životného prostredia.

V Izraeli sa objavil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Ariel Schalit)

Európa zažíva "vôbec najhoršiu epidémiu vtáčej chrípky" medzi divými a zdomácnenými vtákmi, hlásili koncom minulého mesiaca nemecké úrady. Podľa izraelských úradov ochorenie postihuje kačice divé a holuby divé, ktoré obvykle možno loviť legálne.

Viac o téme: Vtáčia chrípkaLovZákazVýskytIzrael
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu