Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Holandskí aj francúzski policajti mali plné ruky práce: Zasahovali na nepovolených rave párty

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

HAAG - Holandská polícia ukončila v sobotu nelegálnu rave party v opustenej továrni, na ktorej sa v rozpore s protipandemickými opatreniami zišli stovky účastníkov. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na správy miestnych médií.

Nelegálny večierok sa konal v obci Rijswijk v strednej časti Holandska. Priamo v budove zasahovali desiatky policajtov a ďalšie stovky dohliadali na odchod účastníkov. Niekoľko osôb bolo zadržaných, ale k násilným incidentom nedošlo. Podľa miestnych obyvateľov prišli na párty nielen ľudia z Holandska a okolitých krajín, ale aj zo Španielska či Talianska.

"Nie je vhodné, aby sa takéto podujatie konalo v čase koronavírusovej krízy. Opatrenia platia pre všetkých," napísala na Twitteri Josan Meijersová, starostka mesta Buren, pod ktoré patrí obec Rijswijk. V Holandsku sa v súčasnosti šíri vysokonákazlivý koronavírusový variant omikron, takže počet nakazených rýchlo rastie.

Miestne úrady preto pred Vianocami zaviedli nové reštrikcie, v rámci ktorých je zakázané aj zhromažďovanie väčšieho množstva ľudí. Podobný zásah proti nepovolenej rave party v noci nadnes aj francúzska polícia. V malom meste Saint-Florentin, ležiacom zhruba dve hodiny jazdy autom od Paríža, sa tam zišlo asi 1500 ľudí.

Viac o téme: Polícia Párty FrancúzskoHolandsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu