Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Svet zaznamenal za uplynulých sedem dní rekordný počet prípadov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ- Svet za uplynulých sedem dní zaznamenal rekordný počet potvrdených prípadov nákazy koronavírusom. Vyplýva to z údajov agentúry AFP, ktorá zosumarizovala oficiálne dáta od úradov z celého sveta. Ide o najvyššie čísla od začiatku pandémie.

V dňoch od 22. do 28. decembra pribudlo vyše 6,5 milióna nových prípadov. V priemere sa za ostatných sedem dní nakazilo covidom viac než 935.000 ľudí denne. To podľa AFP znamená, že "vírus sa šíri bezprecedentnou rýchlosťou".

Z globálneho hľadiska rástol počet nových prípadov kontinuálne už od polovice októbra. Leto bolo relatívne pokojné, predchádzajúci rekord padol koncom apríla.

Úmrtia sú na ústupe

AFP pripomína, že "explózia nových prípadov (covidu) zatiaľ neviedla k celosvetovému nárastu úmrtí, ktoré sú za uplynulé tri týždne na ústupe". Za ostatných sedem dní bolo v priemere zaznamenaných okolo 6450 úmrtí denne, čo je najmenej od konca októbra 2020.

Najviac nových prípadov nákazy sa momentálne vyskytuje v Európe. Priemerne sa na starom kontinente za uplynulých sedem dní potvrdilo vyše pol milióna prípadov denne.

Viac o téme: TestovaniePandémiaNové prípadyKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu