Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Británia hlási tretí deň po sebe rekordný nárast infikovaných

Pandémia koronavírusu v Británii
Pandémia koronavírusu v Británii (Zdroj: SITA/AP Photo/Alberto Pezzali)

LONDÝN - Británia už tretí deň po sebe hlási rekordný prírastok prípadov nákazy koronavírusom. Za predošlých 24 hodín tam pribudlo 93.045 prípadov infekcie a 111 súvisiacich úmrtí. S odvolaním sa na oficiálne údaje britských zdravotníckych úradov o tom informovala v piatok agentúra AFP.

Rekordné počty infikovaných hlásili britské úrady aj vo štvrtok (88.376 ) a v stredu (78.610). Spojené kráľovstve od začiatku pandémie eviduje už vyše 11,1 milióna infikovaných a viac ako 147.000 úmrtí. Škótska premiérka Nicola Sturgeonová oznámila, že koronavíusový variant omikron sa stáva v krajine dominantným. V tejto súvislosti dodala, že "vlna cunami, pred ktorou pred týždňom varovala občanov, už pomaly prichádza".

Waleský regionálny premiér Mark Drakeford taktiež vyzval občanov, aby sa pripravili na "vlnu omikronu". Zároveň oznámil, že nočné kluby budú od 26. decembra vo Walese zatvorené. V obchodoch a na pracoviskách sa bude opäť vyžadovať dodržiavanie bezpečných rozstupov.  

Chcú zaočkovať čo najväčší počet ľudí

Britská vláda sa momentálne snaží občanov motivovať k očkovaniu treťou dávkou vakcíny proti covidu. Cieľom je do konca tohto roka zaočkovať čo najväčší počet ľudí, píše AFP. Britský premiér Boris Johnson chce dosiahnuť, aby mala Británia najrýchlejšie tempo očkovania v Európe a aby tak predišla "nepriaznivým dôsledkom šírenia variantu omikron".

Ako pripomína AFP, Johnson v súčasnosti čelí výzvam na zavedenie ďalších reštrikcií. Podľa člena Johnsonovho kabinetu Olivera Dowdena sú ale "súčasné pandemické opatrenia (britskej) vlády vyvážené".

Viac o téme: MutáciaBritániaKoronavírusInfikovaníOmikron
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu