Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Na výletnej lodi sa šíri KORONAVÍRUS: Na palube je viac ako 3200 osôb

Výletná loď v New Orleans
Výletná loď v New Orleans (Zdroj: SITA/AP Photo/Richard Drew, File)

MIAMI - Najmenej desať prípadov nákazy koronavírusom zaznamenali na palube nórskej výletnej lode, ktorá v nedeľu zakotvila v americkom prístave New Orleans. Na palube je viac ako 3200 ľudí. Informovala o tom agentúra AFP.

Zdravotnícke úrady sa snažia umožniť ľuďom opustiť palubu lode tak, aby to nespôsobilo ďalšie šírenie nákazy. Ministerstvo zdravotníctva v americkom štáte Louisiana na Twitteri oznámilo, že loď s menom Norwegian Breakaway vyplávala z New Orleans 28. novembra. Počas plavby sa zastavila v Belize, Hondurase a Mexiku."Na palube je viac ako 3200 osôb," dodalo ministerstvo. Každého z nich podľa ministerstva pred vystúpením z lode otestujú.

Osoby s pozitívnym výsledkom sa svojím vlastným vozidlom dopravia domov alebo budú umiestnené do izolácie v zariadeniach, ktoré poskytne spoločnosť Norwegian Cruise Line. Tej výletná loď patrí. Pandémia koronavírusu má negatívny vplyv na odvetvie výletných plavieb a viaceré krajiny vrátane USA takéto plavby pozastavili, píše AFP.

Loď Diamond Princess vo februári 2020 viac ako dva týždne z karanténnych dôvodov kotvila v prístave japonského mesta Jokohama. Viac ako 700 ľudí na palube malo pozitívny test na covid a 13 osôb v dôsledku nákazy zomrelo.

Viac o téme: Výletná loďPandémiaNakazeníNew OrleansKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu