Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Newyorský guvernér využíval služby prostitútky

(Zdroj: TASR)

NEW YORK - Newyorský guvernér Eliot Spitzer čelí množiacim sa žiadostiam o jeho odvolanie.

´Pán Čistý´ (Mr. Clean), ako ho pre jeho úsilie bojovať proti korupcii začali prezývať politici, v jedinom okamihu prišiel o svoju reputáciu a pravdepodobne aj o svoju kariéru po tom, ako úrady v utorok oznámili, že ho spájajú s okruhom ľudí zapletených do prostitúcie na vysokej úrovni.

Federálne úrady, ktoré odpočúvali jeho telefón, Spitzera pristihli, ako si dohaduje stretnutie s prostitútkou. Médiám to oznámili anonymný úradný zdroj. Guvernér údajne zaplatil dievčaťu na telefón, aby pricestovalo z New Yorku do Washingtonu, na základe čoho sa prípad dostal do kompetencie federálnych úradov, pretože prostitútka prekročila hranice štátu.

Guvernéra nezatkli, no podľa jeho hovorcu si už zabezpečil právneho zástupcu vo veľkej manhattanskej firme. Spitzer, sprevádzaný svojou otrasenou manželkou, sa v utorok na tlačovej konferencii v Manhattane ospravedlnil svojej rodine a obyvateľom New Yorku. "Porušil som svoje záväzky voči rodine a záväzky voči môjmu, alebo akémukoľvek, zmyslu pre to, čo je správne a čo nie," povedal guvernér a dodal: "Ospravedlňujem sa verejnosti, ktorej som sľúbil viac."

Nepovedal, za čo sa ospravedlňuje, a ignoroval otázky novinárov, či sa vzdá funkcie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu