Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Česko zaskočil sneh: Kalamita v celej krajine! Ochromené boli diaľnice aj hlavné mesto

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

PRAHA - Husté sneženie zaznamenali v sobotu vo väčšine českých krajov a počasie skomplikovalo dopravnú situáciu na viacerých miestach v krajine. Informoval o tom spravodajský server Novinky.cz.

Diaľnica D8 pri Ústí nad Labem na severozápade ČR bola v sobotu pre uviaznuté kamióny a dopravné nehody približne hodinu uzavretá. Zľadovatený sneh na vozovkách hlásili v Libereckom, Královohradeckom i Moravskosliezskom kraji.

Primátor Prahy má k dispozícii aj plán B

Niektoré hlavné dopravné trasy v hlavom meste Praha boli neprejazdné a niektoré zastávky autobusov boli zrušené. Problémy postihli i železničnú dopravu v Prahe a okolí.

"Vonku sneží, a v Prahe preto od rána odpratáva sneh všetko, čo máme k dispozícii. Na cestách je 73 sypačov a pluhov, chodníky čistí 1100 ľudí a 60 ks techniky. O 01:00 v noci prebehol preventívny posyp ciest. Ak by to nestačilo, tak máme ešte plán B," napísal na sociálnej sieti primátor hlavného mesta Prahy Zdeněk Hříb.

Napriek tomu, že sa ráno v mnohých častiach Česka zobudili do zasneženého rána, počas dňa sa sneh najmä v hlavnom meste začal postupne topiť. 

Česko zaskočil sneh: Kalamita
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky)

Česko zaskočil sneh: Kalamita
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky)

Viac o téme: DopravaSnehPočasieČesko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu