Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Sériový vrah ušiel z väzby: Mladík (†20) zabil 12 detí a pil ich krv! Rozzúrený dav ho ubil na smrť

Masten Milimo Wanjala
Masten Milimo Wanjala (Zdroj: SITA/AP Photo)

NAIROBI - Muž v Keni, ktorého prezývali upír po tom, čo sa priznal k zabitiu 12 detí a vysatiu krvi najmenej jednému z nich, utiekol z väzby. Masten Milimo Wanjala (20) sa mal v stredu postaviť pred súd obvinený z viacnásobného zabitia, no policajti si zrazu uvedomili, že sa mu podarilo vypariť. Pobyt na slobode si však dlho neužil. Rozzúrený dav ho ubil na smrť.

VIDEO Dohra vraždy, ktorá otriasla Britániou: Policajt znásilnil krásnu Sarah (†33) a spálil jej telo!

Úrady najprv začali pátranie po utečencovi a zatkli aj troch policajtov, ktorí boli v službe v čase jeho úteku z policajnej stanice na ulici Jogoo Road v Nairobi. Guvernér mesta Mike Sonko ponúkol odmenu 200-tisíc kenských šilingov (cca 1550 eur) každému, kto pomôže dôstojníkom pri lokalizácii Wanjalu. Informoval o tom portál DailyMail.

Podľa agentúry AP však Masteniu Wanjalu zabili neďaleko jeho domova v okrese Bungoma deň potom, čo utiekol z policajnej cely v Nairobi, uviedol miestny komisár Cornelius Nyaribai. Muža podľa polície ľudia poznali, keď si prišiel s miestnymi zahrať futbal. Niektorí ho potom prenasledovali a ubili na smrť. "Zvíťazil zákon džungle v podaní rozhnevaných dedinčanov," uviedlo na twitteri vedenie kenskej kriminálnej polície.

Telá pohádzal do kríkov a kanalizácie

Dvadsaťročného mladíka zatkli v júli po tom, čo ho polícia vypátrala kvôli dvom telám nájdeným v Kabete neďaleko Nairobi. Išlo o 12-ročného Juniora Mutuku Musyoku a 13-ročného Charlesa Opinda Balu. Wanjala sa celkovo priznal k 12 vraždám za päť rokov a pomáhal polícii pri hľadaní tiel. Motív jeho ohavných činov zostáva pre políciu nejasný. Pokúšala sa však zistiť, či pracoval sám alebo mal nejakého komplica.

Wanjala priviedol dôstojníkov na miesto niekoľkých vrážd. Vo viacerých prípadoch išlo o husté kríky v blízkosti kukuričných plantáží, ale mladík taktiež telá svojich obetí hodil do otvorených kanalizačných potrubí, informoval portál Capital News.

Od rodičov detí žiadal výkupné

Polícia uviedla, že Wanjala sa pokúšal za deti dostať výkupné. Od ich rodičov požadoval 30-tisíc až 50-tisíc šilingov (cca 230-390 eur). Musyokiho matka Felista Wayuaová však nedokázala čiastku za svojho syna zaplatiť. Opindov otec bol požiadaný v prepočte o 240 eur po tom, čo jeho syna uniesli zo základnej školy. Wanjala svoje obete údajne lákal tým, že sa vydával za futbalového trénera.

Wanjalova päťročná kariéra zabijaka sa začala, keď mal len 16 rokov, informovali miestne médiá. Údajne uniesol 12-ročnú Purity Maweuovú a vysal jej krv, než ju nechal zomrieť. Predpokladá sa, že o tri roky neskôr v Kimilili v západnej Keni zabil 13-ročného Arona. Smrť mladého chlapca viedla v Kamukuywe k násilným protestom, pri ktorých obyvatelia zapálili dom, o ktorom sa domnievali, že patrí podozrivému.

Išlo o recidivistu

Niekoľko tiel údajných obetí Wanjalu ešte stále neobjavili, keďže ich vyhodil do kanalizácie. Kenský denník The Standard informoval, že podozrivý je recidivista, ktorý predtým strávil nejaký čas za mrežami.

Podľa Missing Child Kenya bolo v roku 2020 v krajine nezvestných 242 detí do 18 rokov - 125 dievčat a 117 chlapcov. Väčšina sa vrátila k svojim rodinám, ale najmenej 10 sa našlo mŕtvych a 18 je stále nezvestných.

Viac o téme: DetiVraždaKeňaUpírMasten Wanjala
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu