Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

VIDEO Otrasný prípad troch detí: Rok vedľa mŕtveho brata, matka ich opustila

Matku detí zadržala polícia.
Matku detí zadržala polícia. (Zdroj: YouTube/KHOU 11)

HOUSTON - Neuveriteľný prípad v okrese Harris, Houston, v Texase: Traja bratia vo veku 15, desať a sedem rokov, ktorých opustila ich matka, museli celé mesiace prežiť úplne sami. Čo však robí prípad ďaleko krutejším, je fakt, že tri deti museli žiť pri tele mŕtveho brata. Keď policajní vyšetrovatelia vošli do bytu, objavili už len kostru deväťročného chlapca.

Ako informovali noviny Houston Chronicle, tiesňové volanie, ktoré uskutočnil najstarší z troch chlapcov, dalo do pohybu udalosti. Pätnásťročný mladík nahlásil smrť svojho deväťročného brata, ku ktorej došlo približne pred rokom a následne uviedol adresu. Informovala o tom kancelária šerifa okresu Harris.

Bratia žili v otrasných podmienkach

Keď prišli miestne úrady na miesto, zostali v šoku. Podmienky, v ktorých museli bratia žiť, označil šerif Ed Gonzalez za „žalostné“. Dvaja mladší chlapci boli podvýživení a obaja mali aj zranenia, informoval Gonzalez v pondelok na Twitteri. Nakoniec záchranná služba narazila na telo deväťročného chlapca v jednej z izieb.

Pätnásťročný chlapec sa staral o svojich mladších súrodencov, vyšetrovatelia predpokladajú, že matka svoje deti opustila už pred rokom a chlapcov jednoducho nechala napospas osudu.

Matku detí s priateľom zadržali

Okamžité pátranie po matke bolo úspešné. Ako uviedol Gonzalez, matku detí a jej priateľa našlia dvojicu vypočujú vyšetrovatelia z oddelenia vrážd. Tri deti boli prijaté do nemocnice a teraz sú v rukách úradu starostlivosti o mládež. Ďalšie vyšetrovanie prípadu prebieha.

Susedia z radovej zástavby sú zhrození, no dramatickú situáciu detí si nikto nevšimol. Niektorí dokonca uvažujú o tom, že sa po prevalení prípadu odsťahujú.

Kauza zanecháva aj mnohé otázniky. „Ako to, že to nikto nezistil?“ pýtal sa jeden zo susedov v rozhovore pre noviny. Kontroly okien, dymových hlásičov a potrubí vo všetkých bytoch prebehli len minulý týždeň. Navyše sa nestačí čudovať, ako sa dajú jednoducho opustiť vlastné deti. „Je to ako niečo, čo vidíte v televízii, vo filmoch. Je to ako fikcia," povedal. 

Viac o téme: MŕtvolaBratiaOpustení
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu