Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS V Česku pribudlo viac ako 4-tisíc nových prípadov: Počet hospitalizovaných stúpa

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Petr David Josek)

PRAHA - V Českej republike pribudlo za pondelok 4262 nových prípadov nákazy koronavírusom, čo predstavuje výrazný nárast (o 1733) oproti údajom spred týždňa. Ide však o podobne vysoký počet, aký zaznamenali v ČR v piatok, keď bola v krajine takisto prekonaná hranica vyše 4000 infikovaných. Informoval o tom v utorok spravodajský portál ČT24.

V nemocniciach leží po prvý raz od mája vyše 1000 pacientov s covidom. Hospitalizovaných je 1055 osôb, pričom 156 z nich je v ťažkom stave (o 14 viac než deň predtým). Za uplynulý deň pribudlo 135 ľudí, ktorí museli byť v súvislosti s nákazou prevezení do nemocnice.

Vlani bolo v českých nemocniciach vyše 1000 pacientov s covidom už koncom septembra – a keď vrcholila jesenná vlna pandémie, bolo v starostlivosti lekárov v nemocniciach až viac ako 8000 covidových pacientov. Tento rok začiatkom marca bolo hospitalizovaných vyše 9000 ľudí, pripomína ČT24. V tom čase však nemocnice obmedzili liečbu iných pacientov a osoby nakazené covidom umiestňovali aj na iné oddelenia.

Tzv. incidenčné číslo (počet novonakazených za sedem dní na 100.000 obyvateľov) sa zvýšilo na 217, pričom za týždeň narástlo o 16.

Od pondelka začali v Česku platiť prísnejšie opatrenia. Po novom je potrebné nosiť respirátory vo všetkých vnútorných priestoroch vrátane pracovísk, ak nie je možné dodržať rozstupy aspoň 1,5 metra.

Viac o téme: ČeskoPandémiaNové prípadyKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu