Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

MIMORIADNE Výpadok sociálnych sietí sa skončil! Facebook, Instagram a WhatsApp fungujú už pár hodín

Ilustračné foto Zobraziť galériu (8)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SAN FRANCISCO - Facebook, Instagram a WhatsApp postihli v pondelok podvečer rozsiahle technické problémy. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na platformu Downdetector. Podľa všetkého sociálnu sieť Facebook postihol najhorší výpadok od roku 2008 a trval až do neskorej polnoci centrálneho európskeho času. Za všetko sa na konci dňa ospravedlňoval sám zakladateľ Mark Zuckerberg.

00:54 Až po polnoci sa už z funkčného Facebooku priaznivcom prihovoril sám jeho zakladateľ a ospravedlňoval sa za jeden z najdlhších výpadkov trojice jeho sociálnych sietí v histórii. Pričom v komentároch mu ešte niektorí vytkli, že Whatsapp ešte stále nefungoval.

MIMORIADNE Výpadok sociálnych sietí
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook/Mark Zuckerberg)

22:30 Facebook, Instagram ani WhatsApp stále nefungujú. Spoločnosti údaávajú problém so sieťovým pripojením, čo spôsobuje, že na sociálne siete sa nedá pripojiť na ktoromkoľvek mieste na svete.

To je pre dnešok všetko. Ďakujeme za sledovanie online prenosu. Viac informácií o výpadku vám prinesieme ráno. 

22:23 Od samotného Facebooku sme veľa informácií dnes nedostali. Pred chvíľou sa však k celej situácii vyjadril hovorca korporácie a úprimne sa ospravedlnil používateľom: "Je nám veľmi ľúto čo sa stalo. Máme problémy so sieťou, ale naše tímy pracujú tak rýchlo, ako sa len dá, aby sme to čo najskôr obnovili."

22:12 Podľa reportérky New York Times, sa dnes zamestnanci Facebooku nemohli dostať do budovy, pretože im nefungovali ani prístupové karty. Odvoláva sa na zdroj priamo z Facebooku. 

22:07 Svet sa momentálne rozdelil na dva tábory. Ten prvý sa teší, že má pokojný večer bez upozornení zo sociálnych sietí, iní sä zase sklamaní a vyjadrujú sa Twitteri - jedinej z veľkých sociálnych sietí, ktoré momentálne funguje.

Jedna používateľka Instagramu je mimoriadne zničená z výpadku. "...stále obnovujem Instagram. Aj keď viem, že to nepôjde, skúšam to ďalej..." 

21:53 Momentálne nefungujú ani interné systémy Facebooku a tak zamestanci museli zmeniť spôsoby komunikácie medzi sebou. Zdroj z prostredia Facebooku tvrdí, že v spoločnosti panuje "chaos" a ľudia komunikujú prostredníctvom emailov a sms správ. 

21:27 Na výpadok Facebooku reagovala už aj Svetová zdravotnícka organizácia (WHO). Na svojom Twitteri poznamenala, že aj keď sú sociálne siete nedostupné, svoje rúško si nedávajte dole (v preklade down).

21:21 Google zaznamenal výrazný dopyt po slovnom spojení "Je Facebook pokazený?" Záujem o toto slovné spojenie prichádzalo vo Veľkej Británii už okolo 17:00 SELČ. Na Slovensku sa dopyt zvyšoval až o 18:00. 

Hľadaný výraz Facebook vo
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: google.com)

Dopyt po výpadku Facebooku
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: google.com)

Sociálne siete majú najväčší celosvetový výpadok v histórii! Facebook, Instagram ani WhatsApp nefungujú (Zdroj: Topky.sk )

21:12 Akcie spoločnosti Facebook na burze klesli o 5,2%, čo značí približne 50 miliárd amerických dolárov. Všetko má na svedomí výpadok najpoužívanejšiej sociálnej siete a jej dcérskych spoločností. 

MIMORIADNE Výpadok sociálnych sietí
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: nasdaq.com)

21:09 Chyba Facebooku už pobavila aj ďalšiu konkurenčnú sociálnu sieť Reddit, ktorá vtipne okomentovala príspevok Twitteru. "Ako sa máš, správca sociálnej siete Instagram?"

21:04 Na výpadok reagoval aj americký whistle-blower Edward Snowden, ktorý má na svedomí jeden z najväčších únikov dát o tajných službách. Dnešok označil za "jeden krásny deň, kedy sa svet stal o trochu zdravším miestom"

20:55 Toto je jediná správa, ktorá sa vám zobrazí po načítaní Facebook stránky:

MIMORIADNE Výpadok sociálnych sietí
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: facebook.com)

20:38 Zvládli by ste život bez sociálnej siete Facebook? Zahlasujte v našej ankete. 

19:48 Používatelia sa na Twitteri hádajú, kde sa bude dnes večer komunikovať. Majitelia iPhonov ihneď reagovali vtipnými meme, kde sa pochválili, že oni môžu komunikovať cez platformu iMessage, ktorá je dostupná len pre iPhony.

19:11 Kedy bude Facebook opravený? Posledné správy poskytol Facebook ešte na začiatku výpadku, približne o pol šiestej, že na oprave pracujú. WhatsApp následne svojich používateľov upokojoval na Twitteri, že chyba nie je na ich strane, ale na strane sociálnej siete. Veľa používateľov si totiž myslelo, že majú niečo so svojím internetovým pripojením. 

19:08 Podľa The New York Times výpadok nezapríčili hackeri

19:05 Na kontroverznú komunikáciu Twittru odpovedali už aj Instagram a WhatsApp

18:59 Na rozsiahly výpadok svojho konkurenta už reagoval aj Twitter, ktorý pozdravil všetkých používateľov mikorblogovacej siete "Ahojte, doslova všetci."

18:07 Problém naďalej pretrváva a ku zlyhaniu sa priznal aj samotný Facebook. Šéf pre komunikáciu najpoužívanejšie socialnej siete na svete uviedol, že o problémoch vedia a snažia sa ich čo najskôr odstrániť. 

18:00 Prvé správy o problémoch sa objavili po 17.30 h SELČ. Hlásia ich predovšetkým používatelia v USA a Británii, ale aj v Kanade, Holandsku, Nemecku, Taliansku, Francúzsku, Rusku a ďalších krajinách. Väčšina používateľov sa sťažuje na pomalosť webových stránok, zlé pripájanie k serveru a nefunkčnosť aplikácií. Používatelia WhatsApp majú problémy s odosielaním správ.

Výpadok a hlásenie chýb
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: downdetector.com)

Hlásenie chýb na sociálnej
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: downdetector.com)

Viac o téme: VýpadokFacebook InstagramWhatsApp
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu