Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Pátral po ňom aj Interpol: Bulharského bossa pašerákov drog napokon zadržali na Ukrajine

Evelin Banev
Evelin Banev (Zdroj: wikimedia)

SOFIA - Bulharská prokuratúra oznámila, že bossa zločineckej siete pašujúcej kokaín Evelina "Brenda" Baneva, ktorý je na úteku a od roku 2018 po ňom pátra Interpol, zadržali na Ukrajine. Informácie priniesla v piatok tlačová agentúra AFP.

Baneva (56) zatkli v ukrajinskom hlavnom meste Kyjev 7. septembra, uviedla v piatok vo vyhlásení mestská prokuratúru v Sofii. Dodala, že sa už pripravuje žiadosť o jeho vydanie do Bulharska. Tohto bývalého zápasníka odsúdili v Bulharsku v roku 2013 na sedem a pol roka väzenia za založenie organizovanej zločineckej skupiny, ktorá prala špinavé peniaze získané z obchodovania s drogami. Verdikt bol na základe odvolania znížený na šesť rokov.

Banev však z Bulharska ušiel a odvtedy je naňho vydaný zatýkací rozkaz medzinárodnej policajnej organizácie Interpol. Pátra po ňom aj Rumunsko, kde bol v neprítomnosti odsúdený na desať a pol roka väzenia za založenie organizovanej zločineckej skupiny a za obchodovanie s drogami. Koncom roka 2017 bol Banev odsúdený na 20 rokov za mrežami aj v Taliansku, za účasť v rozsiahlej medzinárodnej sieti, ktorá prepašovala v rokoch 2004-2007 z Latinskej Ameriky do Európy až 40 ton kokaínu, pričom zásobovala mafiu 'Ndrangheta.

Policajná operácia proti Banevovi a jeho komplicom bola nazvaná "kokaínoví králi". Hovorkyňa ukrajinskej polície povedala, že zadržaný muž žil na Ukrajine s falošnými dokladmi totožnosti a býval v dome na okraji Kyjeva, kde sa našiel aj skleník s marihuanou.

Viac o téme: BossDrogyPašerákBulharskoUkrajinaInterpolEvelin Banev
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu