Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

FOTO Čech sa autom vracal z dovolenky v Chorvátsku: Rakúski policajti sa chytali za hlavu, kde skončil!

Čech prišiel aj o vodičské oprávnenie
Čech prišiel aj o vodičské oprávnenie (Zdroj: FB/Freiwillige Feuerwehr Pechgraben)

VIEDEŇ - Slepá dôvera v navigáciu v jeho renaulte doviedla vodiča (73) z Česka až do hlbín národného parku v Hornom Rakúsku, odkiaľ potom vozidlo hodiny vyslobodzovali miestni hasiči. O kurióznej príhode z utorkového popoludnia informoval dnes server Vaaju.com s odvolaním na rakúsku políciu.

Český šofér (53) poslúchol navigáciu: Veľmi zlé rozhodnutie! Takto si zavaril v Rakúsku

Starší muž podľa polície oznámil, že sa vracal do vlasti z dovolenky v Chorvátsku, keď ho navigácia v aute v obci Grossraming naviedla na ulicu, ktorá sa neskôr zmenila na lesnú cestu. Keď sa aj tá skončila, vodič neprepadol pochybám a napriek zákazu vjazdu neochvejne pokračoval po turistickom chodníku, ktorý ho zavádzal ďalej a ďalej do lesa. Po prejdení niekoľkých sto metrov vozidlo uviazlo na mieste, kde hrozilo, že sa skotúľa zo svahu. Auto nemohlo ísť dopredu, ale ani späť.

Až potom si vodič uvedomil, že sa stala chyba. Vystúpil a vydal sa späť do obce Ortisei, odkiaľ ho iný ochotný vodič doviezol na policajnú stanicu v obci Garsten. Po krátkom pátraní policajti auto uviaznuté v lese našli a povolali do akcie dobrovoľných hasičov. Tí museli zvládnuť vyčerpávajúcu záchrannú misiu, trvajúcu dobré tri hodiny, len silou svojich svalov, pretože po úzkej cestičke nemohlo prísť vyslobodzovacie vozidlo. Avšak auto sa im podarilo dostať až na miesto, odkiaľ už mohlo odísť.

Za "absolútne nevysvetliteľné" pokladá veliteľ hasičov Michael Mauler, prečo sa vodič vydal po lesnej cestičke. Policajti previezli vodiča na lekárske vyšetrenie, ktoré dospelo k záveru, že sedemdesiattriročný muž nie je schopný sadnúť za volant, a tak mu úrady zhabali vodičské oprávnenie.

Viac o téme: VodičOmylNavigáciaPolícia Rakúsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu