Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V Taliansku odstránia vrak kabíny lanovky, pri ktorej páde zahynulo 14 ľudí

Vrak kabíny lanovky Zobraziť galériu (2)
Vrak kabíny lanovky (Zdroj: SITA/Italian Vigili del Fuoco Firefighters via AP)

RÍM - Vrak kabíny lanovky, pri páde ktorej zahynulo v máji v severnom Taliansku 14 ľudí, odstránia z miesta nešťastia do polovice októbra. Rozhodla o tom v stredu expertná skupina poverená vyšetrovaním okolností nehody.

Podľa agentúry DPA musia hasiči ešte pred odstránením vraku uvoľniť nosného lano, ktoré sa zakliesnilo na strome. Vyšetrovanie nešťastia medzitým pokračuje. Taliansky denník La Stampa informoval, že generálna prokuratúra začala disciplinárne konanie voči predsedovi príslušného súdu v meste Verbania a sudcovi, ktorí sa týmto prípadom zaoberajú. Prokuratúra im okrem iného vyčíta nedostatok profesionality či neprimerané správanie sa k iným sudcom.

V Taliansku odstránia vrak
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Italian Vigili del Fuoco Firefighters via AP)

Nešťastie prežil päťročný chlapec

Kabína lanovky vedúca z mestečka Stresa na brehu jazera Lago Maggiore na horu Mottarone spadla 23. mája z nosného lana tesne pod vrcholovou stanicou. Nešťastie ako jediný z 15 ľudí v kabíne prežil päťročný izraelský chlapec Eitan, ktorý pri nehode prišiel o oboch rodičov, mladšieho brata i prastarých rodičov.

Talianske úrady v súvislosti s prípadom pôvodne zadržali troch mužov na základe obvinení, že s brzdovým systémom úmyselne manipulovali, aby zabránili vyradeniu lanovky z prevádzky. V súvislosti s týmto prípadom talianske úrady teraz vyšetrujú 12 osôb.

Viac o téme: LanovkaPádVrakKabínaOdstránenieTaliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu