Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Sydney o mesiac predlžuje lockdown: Sprísnia aj ďalšie opatrenia

Lockdown v Austrálii
Lockdown v Austrálii (Zdroj: SITA/Lukas Coch/AAP Image via AP)

SYDNEY - Austrálske mesto Sydney predĺžilo v piatok o ďalší mesiac lockdown a avizovalo čiastočný zákaz vychádzania s cieľom zabrániť šíreniu koronavírusu SARS-CoV-2. Informovala o tom agentúra AFP.

Lockdown je v tomto meste v platnosti už od od 26. júna. Rozhodnutie o jeho predĺžení oznámila premiérka štátu Nový Južný Wales Gladys Berejiklianová. "Nanešťastie, počty prípadov aj naďalej narastajú," povedala.

V oblastiach mesta, kde sa vyskytujú najväčšie ohniská nákazy, bude od 23. augusta platiť nočný zákaz vychádzania od 21.00 h do 5.00 h s cieľom pomôcť obmedziť pohyb mladých ľudí, uviedla Berejiklianová v príspevku na Twitteri. Toto opatrenie sa dotkne približne dvoch miliónov ľudí, píše spravodajská stanica BBC. Na dodržiavanie opatrení bude dohliadať polícia s podporou približne 1000 príslušníkov ozbrojených zložiek.

Takisto bude obmedzené aj športovanie na vonkajších priestranstvách. Väčšina obchodov bude musieť zavrieť svoje prevádzky a ponúkať len možnosť vyzdvihnutia tovaru. V Sydney v súčasnosti zaznamenávajú viac ako 600 nových prípadov denne. V Austrálii je proti koronavírusu plne zaočkovaných 30 percent obyvateľov. Znepokojenie podľa AFP spôsobujú i zraniteľné komunity pôvodných obyvateľov Austrálie, aborigénov, v Novom Južnom Walese.

Viac o téme: AustráliaKoronavírusInfikovaníLockdown
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu