Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Šéfka EK vyzvala USA, aby zrušili obmedzenia vstupu pre Európanov

Predsedníčka eurokomisie Ursula von der Leyenová
Predsedníčka eurokomisie Ursula von der Leyenová (Zdroj: SITA/AP/Aris Oikonomou)

BRUSEL - Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová vyzvala Spojené štáty, aby zrušili zákaz vstupu na svoje územie pre cestujúcich z Európy zavadený v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu. Uviedla to podľa agentúry DPA vo vyjadreniach pre médiá skupiny Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND) zverejnených v stredu.

"Trváme na tom, aby pre prichádzajúcich v oboch smerom platili porovnateľné pravidlá," povedala šéfka EK s tým, že epidemiologická situácia v USA i v Európe je v súčasnosti veľmi podobná. "Tento problém musíme čo najskôr vyriešiť a sme v kontakte s našimi americkými priateľmi," zdôraznila Von der Leyenová. "Nemôže sa to ťahať týždne," dodala.

EÚ pridala Spojené štáty v júni na zoznam tretích krajín, pre ktoré neplatia prísne cestovné obmedzenia. Naopak, pre osoby z krajín EÚ cestujúce do USA naďalej platia rozsiahle obmedzenia. Výnimku majú len americkí občania a niektoré iné skupiny osôb, ako sú blízki príbuzní občanov USA, diplomati či zamestnanci medzinárodných organizácií.

Viac o téme: ObmedzeniaUSAUrsula von der Leyenová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu