Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Panamu a Kostariku zasiahlo silné zemetrasenie s magnitúdou 6,8

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PANAMA - Silné zemetrasenie s magnitúdou 6,8 zasiahlo v stredu popoludní miestneho času Panamu a Kostariku. Otrasy však boli relatívne ďaleko od najväčších populačných centier a úrady bezprostredne nehlásili žiadne straty na ľudských životoch ani materiálne škody, informovala tlačová agentúra AP.

Geologická služba Spojených štátov (USGS) uviedla, že epicentrum zemetrasenia sa nachádzalo pri tichomorskom pobreží v oblasti panamsko-kostarických hraníc, približne 48 kilometrov južne od mesta Punta de Burica v Paname. Otrasy sa vyskytli v hĺbke zhruba deväť kilometrov.

V panamskom hlavnom meste Panama záchvevy neboli cítiť, ale otrasy zaznamenali v niekoľkých oblastiach na západe krajiny, ako aj v Kostarike. Obyvatelia panamského mesta Puerto Armuelles, ktoré leží približne 75 kilometrov severne od epicentra, pre AP uviedli, že išlo o "najsilnejšie zemetrasenie (v danej oblasti) za uplynulé roky". Úrady v postihnutých regiónoch z bezpečnostných dôvodov začali s inšpekciou stavieb.

Nedávno došlo k silným zemetraseniam i v Peru, Indonézii a Tadžikistane. Tragickú bilanciu malo zemetrasenie v zmienenej stredoázijskej krajine, kde 10. júla prišlo o život najmenej päť ľudí. Epicentrum sa nachádzalo 165 kilometrov severovýchodne od tadžického hlavného mesta Dušanbe.

Viac o téme: Zemetrasenie KostarikaPanama
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu