Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Kanada otvorí pozemné hranice pre zaočkovaných Američanov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

OTTAWA - Plne zaočkovaní občania Spojených štátov a obyvatelia s trvalým pobytom v USA budú môcť od 9. augusta prejsť cez pozemné hranice do Kanady bez akýchkoľvek karanténnych opatrení aj v rámci cestovania, ktoré nie je nevyhnutné, oznámila v pondelok v Ottawe kanadská vláda. Informuje o tom agentúry AFP a AP.

Pozemné hranice medzi Spojenými štátmi a Kanadou, ktoré sú najdlhšie na svete, boli pre cestovanie, ktoré nie je nevyhnutné, uzatvorené od polovice marca minulého roka v dôsledku pandémie nového koronavírusu. Kanadská vláda oznámila, že od 9. augusta ruší povinnú 14-dňovú karanténu pre všetkých plne očkovaných občanov USA v prípade, ak sú zaočkovaní vakcínou schválenou pre použitie v Kanade.

Kanada otvorí hranice aj pre plne očkovaných cestujúcich z ostatných krajín sveta, a to od 7. septembra, píše AP. Kanadský minister pre bezpečnosť verejnosti Bill Blair uviedol, že dátum, kedy budú môcť plne zaočkovaní Kanaďania prekročiť pozemné hranice s USA, nie je doposiaľ známy. Letecky môže v súčasnosti do USA cestovať každý Kanaďan s negatívnym testom na covid, pripomína AP.

Viac o téme: OtvorenieHraniceUSAKanadaOčkovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu