Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Festival v Holandsku dopadol katastrofálne: Infikovalo sa tam viac ako tisíc ľudí!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

AMSTERDAM - Zhruba tisíc ľudí sa nakazilo novým typom koronavírusu na festivale v holandskom Utrechte. Podľa tamojších úradov môže počet infikovaných ešte stúpať. Informovala o tom v stredu agentúra DPA.

Pozor na nové ohniská KORONAVÍRUSU: Letné párty a diskotéky! Prudké šírenie nákazy medzi mládežou

Na dvojdňovom festivale Verknipt (3. – 4. júla) sa zúčastnilo celkovo 20-tisíc ľudí. Podľa holandskej tlačovej agentúry ANP sa už počas prvého dňa podujatia nakazilo 448 návštevníkov. V druhý deň konania festivalu pribudlo ďalších 516 prípadov.

Organizátori hudobného podujatia oznámili, že sú "šokovaní", a zároveň zdôraznili, že dodržiavali všetky platné hygienické opatrenia. Všetci účastníci museli údajne pred vstupom predložiť doklad o očkovaní alebo negatívny test. Vedenie festivalu tvrdí, že to poctivo kontrolovali.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto  (Zdroj: Getty Images)

Podľa holandských expertov sú za nové prípady nákazy v krajine zodpovední najmä mladí ľudia. Medzi hlavné ohniská nákazy patria v ostatných dňoch hudobné festivaly, diskotéky a reštaurácie, uvádza DPA.

Holandsko pôvodne zrušilo takmer všetky opatrenia 26. júna. Vláda povolila aj masové podujatia za predpokladu, že návštevníci budú testovaní alebo zaočkovaní. Po prudkom zvýšení miery infekcie ale krajina opäť zaviedla niektoré opatrenia. Počet nových prípadov nákazy koronavírusom v krajine medzitým naďalej stúpa. Za uplynulých 24 hodín bolo potvrdených zhruba 8000 prípadov. Sedemdňová incidencia je vyše 300 infekcií na 100.000 obyvateľov.

Viac o téme: FestivalNakazeníHolandskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu