Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

KORONAVÍRUS Dvaja pracovníci očkovacieho centra sa nakazili: Prekvapivé výsledky pretestovania ľudí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Andrew Medichini)

KUALA LUMPUR - V Malajzii uzavreli úrady očkovacie centrum v štáte Selangor potom, čo takmer polovica zo 450 zamestnancov mala pozitívny test na covid-19. Nikto z nakazených nemá vážny priebeh choroby. Prevažná väčšina zamestnancov centra, zdravotníkov aj dobrovoľníkov, bola očkovaná, napísala agentúra AFP. Aj počas prísnych opatrení dnes Malajzia zaznamenala najvyššie počty novo nakazených od začiatku pandémie.

Odborníci prišli so šokujúcimi dátami: Obrovské množstvo ľudí nevie o tom, že má KORONAVÍRUS!

"Je to po prvýkrát, čo sme museli zavrieť očkovacie centrum kvôli pozitívnym prípadom. Konali sme však rýchlo. Vďaka dnešnému uzavretiu centra a rýchlym nápravným opatreniam vrátane izolácie infikovaných pracovníkov, dezinfekcii centra a zmenám časového plánu očkovania dúfame, že očkovanie prerušíme len na jeden deň. Dúfajme, že to nenaruší náš očkovací program," uviedol minister pre očkovanie Khairy Jamaluddin.

Uzavreté očkovacie centrum v meste Shah Alam patrilo k najväčším v krajine, denne sa tu podľa denníka The Star podalo až 6000 dávok vakcíny. Po nákaze dvoch pracovníkov nariadil minister zdravotníctva v sobotu plošné testovanie, ktoré ukázalo 204 pozitívnych nálezov. Podľa ministra nie je jasné, či sa pracovníci nakazili v centre alebo mimo neho.

Malajzia, kde žije približne 32 miliónov obyvateľov, dnes nahlásila 11 079 nových prípadov nákazy, najviac od začiatku pandémie, uviedol Reuters. Doterajší rekord 9353 bol z 10. júla. Od začiatku pandémie v krajine zomrelo okolo 6300 ľudí nakazených covidom, čo Malajziu radí medzi najhoršie postihnuté ázijské krajiny.

Viac o téme: ZamestnanciMalajziaKoronavírusOčkovacie centrum
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu