Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Odborníci prišli so šokujúcimi dátami: Obrovské množstvo ľudí nevie o tom, že má KORONAVÍRUS!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BERLÍN - Viac ako 40 percent ľudí infikovaných koronavírusom o nákaze nevie. Zistili to vedci z univerzitného lekárskeho centra v nemeckom Mainzi. Kvôli štúdii skúmali nákazu v západonemeckom meste a v susednom okrese Mainz-Bingen.

Hrozba aj pre zaočkovaných: Tento variant KORONAVÍRUSU má byť rizikom, vakcína nemusí fungovať!

K ľuďom, ktorí boli evidovaní ako nakazení, je potrebné teda pripočítať ďalšie osoby, ktoré sú infikované nevedomky, povedal koordinátor štúdie Philipp Wild. Muži pritom majú vírus SARS-CoV-2 nevedomky častejšie (44,2 percenta) ako ženy (40,6 percenta). Maximála hodnota 63 percent sa objavila v skupine ľudí vo veku od 75 do 88 rokov, čo podľa odborníkov korešponduje s tým, že muži a starší ľudia sa po očkovaní menej sťažovali na vedľajšie účinky.

Podľa Wilda vysoké percento nezistených infekcií znamená, že je veľmi dôležité systematické testovanie, aby bolo možné zistiť šírenie vírusu, a tým aj novú vlnu infekcií v počiatočnom štádiu.

Štúdie sa od októbra 2020 do konca júna 2021 zúčastnilo približne 10 520 ľudí vo veku od 25 do 88 rokov. Pre daný región sú výsledky reprezentatívne. Základom výskumu boli PCR testy a tiež protilátkove testy, ktoré majú za úlohu zistiť, či už človek covid-19 prekonal.

Počet nákaz v Nemecku stúpa

Nemecké úrady nahlásili Inštitútu Roberta Kocha (RKI) za nedeľu 324 novo nakazených covidom-19 a dve úmrtia v súvislosti s touto infekčnou chorobou. Šiestykrát po sebe stúplo incidenčné číslo, teda počet nakazených na 100-tisíc obyvateľov za posledných sedem dní. Podľa údajov RKI z dnešného rána je teraz na hodnote 6,4.

Presne pred týždňom evidoval RKI 212 novo infikovaných a jedného zosnulého. Za celý čas pandémie bola v 83-miliónovom Nemecku preukázaná prítomnosť vírusu SARS-CoV-2 v 3 736 489 prípadoch. Skutočný počet je pravdepodobne výrazne vyšší, pretože mnoho prípadov nákazy nebolo rozpoznaných, upozorňuje agentúra DPA.

Odborníci prišli so šokujúcimi
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Celkový počet uzdravených z covidu odhaduje RKI na 3 635 100. Počet ľudí, ktorí zomreli na covid-19 alebo s jeho prispením, je ku dnešku 91 233.

Viac o téme: InfekciaNákazaKoronavírusCovid-19Bezpríznakový priebeh
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu