Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Smrtiaci tréning džuda: VIDEO Chlapca (†7) hodili o zem 27-krát, po strašných zraneniach zomrel

Huanga hádzali o zem, až pokiaľ neupadol do bezvedomia.
Huanga hádzali o zem, až pokiaľ neupadol do bezvedomia. (Zdroj: YouTube/ Apple News)

TCHAJ-PEJ - Tréner džuda na Taiwane počas tréningu opakovane hodil sedemročného Huanga na zem - až kým neomdlel. Teraz, asi po 70 dňoch v kóme, zomrel na následky krvácania do mozgu.

Jeho tréner ho opakovane tvrdo hodil na podložku. Podľa zástupcu nemocnice Feng Yuan v Taichung City na Taiwane zraneniu podľahol sedemročný chlapec, ktorý po týraní počas výcviku upadol do kómy. Informovala o tom v stredu tlačová agentúra AFP. Malého Huanga priviezli na kliniku 21. apríla po tom, čo ho spolužiaci a jeho tréner džuda 27-krát hodili o zem.

Ďalšia obeť tornáda na Morave? Strašidelné detaily smrti učiteľky Marie! Zrútil sa na ňu dom

Z dôvodu krvácania do mozgu bolo dieťa v kóme asi 69 dní a tiež sa u neho vyskytli problémy s dýchaním. Napokon zlyhalo niekoľko chlapcových orgánov. Jeho rodičia sa potom rozhodli ukončiť opatrenia na podporu života, uviedol zástupca kliniky.

Trénera nazval idiotom

Bolo začaté trestné stíhanie proti trénerovi džuda, ktorého Taiwan News označili len menom Ho (69), pre ublíženie na zdraví a týranie dieťaťa. Podľa prokuratúry sedemročný chlapec o trénerovi povedal, že je „veľký idiot“. Potom tréner ukázal ďalším študentom na Huangovi rôzne hody v džude, aj keď chlapec nebol oboznámený so základnými pohybmi bojových umení. Huang začal trénovať iba pred dvoma týždňami.

Tragická smrť mladej mamičky z Nitry (†39): Terézia zomrela deň po očkovaní, preverujú možný súvis

Aj potom, čo sa chlapec sťažoval na silné bolesti hlavy, ho tréner ešte asi desaťkrát vrhol na zem, uviedol prokurátor. Nakoniec Huang zvracal. Tchajwanská tlačová agentúra Central News uviedla, že sedemročný chlapec niekoľkokrát prosil svojho trénera, aby prestal. Nakoniec Huang omdlel - až potom učiteľ džuda zavolal sanitku. Zo strany nemocnice sa hovorilo, že mal „zranenia ako po autonehode“.

Trénerovi hrozí doživotné väzenie

Podľa medializovaných informácií bol počas výcviku prítomný chlapcov strýko, ani ten však nedokázal učiteľa zastaviť. Starosta mesta Tchaj-čung Lu Shiow-yen, ktorý sedemročného v nemocnici navštívil, sa s chlapcom rozlúčil na online sieti Facebook. „Prajem vám, aby ste mohli odpočívať v pokoji v inom svete a aby súdny systém konečne priniesol útechu vašej rodine,“ napísal.

Trestné konanie proti trénerovi prebieha pre vážne ublíženie na zdraví, ktoré malo za následok smrť. Hoa za to môžu odsúdiť na trest medzi siedmimi rokmi až doživotným väzením.

Viac o téme: SmrťDžudoTrénerJudoTaiwanHuang
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu