Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Útočník obvinený zo smrteľného útoku v Würzburgu je podľa obhajcu náchylný na spáchanie samovraždy

Útočník vo Würzburgu Zobraziť galériu (4)
Útočník vo Würzburgu (Zdroj: YouTube/Riks)

WÜZBURG - Obhajca muža obvineného zo smrteľného útoku nožom v juhonemeckom meste Würzburg uviedol, že jeho klient je náchylný, že v cele predbežného zadržania spácha samovraždu. Informovala o tom v nedeľu agentúra DPA.

"Čo som si všimol je, že je v zjavnej psychologickej nepohode," povedal právnik Hanjo Schrepfer pre DPA. Rovnaké nebezpečenstvo predpokladajú i vyšetrovatelia. "Príslušná väznica bola informovaná, že (obvinený) sa môže pokúsiť ublížiť si," povedal hovorca kriminálnej polície v Mníchove. Aké preventívne opatrenia boli v tejto súvislosti prijaté, nespresnil.

Útočník obvinený zo smrteľného
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Karl-Josef Hildenbrand/dpa via AP)

Právnik dodal, že momentálne čaká na to, aby mohol nahliadnuť do vyšetrovacích spisov. Ako približuje DPA, v takýchto prípadoch to trvá sedem až desať dní. "Potrebujem výpovede svedkov," zdôraznil Schrepfer s tým, že dovtedy nemá veľký zmysel sa s jeho klientom o tom, čo sa stalo, zhovárať.

Migrant pochádzajúci zo Somálska čelí obvineniam z trojnásobnej vraždy, šesťnásobného pokusu o vraždu a závažného ublíženia na zdraví a v jednom prípade z úmyselného ublíženia na zdraví. Pri piatkovom útoku v centre bavorského Würzburgu prišli o život tri ženy vo veku 24, 49 a 82 rokov a siedmi ľudia utrpeli zranenia.

Útočník obvinený zo smrteľného
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Karl-Josef Hildenbrand/dpa via AP)

Okrem toho, či je muž duševne chorý, vyšetrovatelia skúmajú i možnosť, či bol muž radikalizovaný a konal v mene teroristickej organizácie Islamský štát (IS), keďže podľa svedkov zakričal "Alláhu akbar", čo v arabčine znamená "Boh je veľký".

Viac o téme: NôžSamovraždaPrávnikVäzbaWürzburg
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu