Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

V Rusku pribudlo za deň najviac infikovaných KORONAVÍRUSOM od začiatku roka

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MOSKVA - Rusko hlásilo v sobotu najvyšší denný prírastok nakazených koronavírusom od začiatku roka - pribudlo 21.600 nových prípadov infikovaných. Zdravotnícke úrady evidovali tiež 619 úmrtí súvisiacich s ochorením COVID-19 - ide o najvyšší hlásený počet smrteľných obetí za jeden deň od konca decembra 2020.

Situácia je mimoriadne závažná v hlavnom meste Moskva, kde za uplynulých 24 hodín zaznamenali 8400 novonakazených, píše agentúra DPA. Starosta Moskvy Sergej Sobianin uviedol, že vysoko nákazlivý variant delta, ktorý prvýkrát zaznamenali v Indii, predstavuje takmer 90 percent nových prípadov v hlavnom meste.

Najviac obetí (107) hlásili z Petrohradu, kde sa hrajú i niektoré zápasy z Majstrovstiev Európy vo futbale. Podľa informácií miestnych médií sú petrohradské nemocnice preplnené covidovými pacientmi. Tamojšie úrady sú presvedčené, že futbalové majstrovstvá ani hospodárske fórum, ktoré sa konalo začiatkom júna, nemajú na epidemickú situáciu dosah.

Agentúra DPA upozorňuje, že v piatok napriek vysokému nárastu nakazených a obetí covidu oslavovali pred budovou slávneho Umeleckohistorického múzea Ermitáž v Petrohrade tisíce školákov ukončenie školskej dochádzky. Väčšina z nich sa pritom nechránila rúškom, uviedla rozhlasová stanica Echo Moskvy. Desiatky tisíc ľudí oslavovali a tancovali počas piatkovej noci takisto v uliciach centra Petrohradu, kde sa na rieke Neva konala ohňostrojová šou.

Ruský minister zdravotníctva Michail Muraško podľa agentúry Interfax oznámil, že do krajiny má byť doručených 2,5 milióna dávok domácej vakciny Sputnik Light, ktorá má posilniť očkovaciu kampaň.

Viac o téme: PočetNajviacRuskoKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu