Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Záchranári v pohotovosti: Na škole v Česku začali kolabovať študenti, otrávili sa?

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KARLOVE VARY - Záchranári Karlovarského kraja ošetrili v Sokolove 19 žiakov strednej policajnej školy na ulici Komenského s ľahkým kolapsom. Aktivovali kvôli tomu stav hromadného postihnutia osôb. Nikto nie je v ohrození života.

Podľa starostky Sokolova Renáty Oulehlovej (ANO) hasiči zatiaľ nenamerali žiadne stopy úniku plynu. Príčinu teraz zisťujú. Špekuluje sa o otrave chemickou látkou, píše čt24 na svojej facebookovej stránke.

"Žiaci školy mali náhle zdravotné ťažkosti, začali omdlievať. Stalo sa to vonku pred budovou a boli povolané všetky zložky záchranného systému. V súčasnej dobe dochádza k presunu do zdravotníckeho zariadenia," povedal ČTK Jozef Kulák, veliteľ zásahu hasičov. Na mieste je sedem sanitiek a dve osobné autá s lekárom.

Časť žiakov ešte čaká pred areálom školy na odvoz záchranármi. Na mieste zasahujú policajti aj hasiči, je tu aj jedna jednotka zo stanice chemických závodov Sokolov.

Podľa starostky sa zatiaľ nevie, prečo žiaci začali kolabovať. "O študentov je postarané, nikto nie je v ohrození života. Všetci sa snažia zistiť príčinu incidentu. Nikto z dospelých nebol indisponovaný," povedala Oulehlová.

Viac o téme: ČeskoŠtudentiKolapsŠkola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu